Siirry suoraan sisältöön

Patteritöistä pakistaan museolla

Lemin kotiseutuyhdistyksen sotahistorian esitelmät saavat jatkoa  ensi tiistaina 13.3  klo 18 kotiseutumuseolla Tällä kertaa evl. evp. Teemu Okon esitelmän aiheena ovat  ensimmäisen maailmansodan maalinnoitteet  eli patterityöt Lemillä ja muualla Etelä-Karjalassa.

Tykistön joukkoja ruokailussa Ruokolahdella. Kuva: Etelä-Karjalan museo.

Esitelmässä käydään läpi lemiläisien osuus patteritöihin, venäläisten pitäjään tulosta pois lähtemiseen sekä 1. maailmasodan päättymisen jälkeiseen aikaan.

Venäjä rakensi varsinaisia maalinnotteita Pietarin suojaksi Saksan hyökkäystä vastaan v.1915- 1917. Linnotteita on vielä nähtävissä lähes kaikkialla Etelä-Karjalassa, mutta merkittäviin linnoituspitäjiin kuuluivat Lemi, Luumäki, Savitaipale, Suomenniemi,Ylämaa ja Ruokolahti.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelun lomassa  juodaan Lemin Kotiseutuyhdistyksen tarjoamat kahvit.

Linnoituskaivantoja Lemillä. Kuva: Etelä-Karjalan museo.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *