Siirry suoraan sisältöön

Tuplamamman tervehdys

Eukkomamma yrittää olla tuputtamatta perheuutisiaan tälle palstalle, mutta nyt on pakko hehkuttaa, että eukkomammasta tuli eilen torstaina tuplamamma! Heti huomisaamuna on suunnattava kohti Tamperetta pientä prinsessaa ihmettelemään.

Vastasyntyneestä saa sen aasinsillan viime päivien poliittisiin ratkaisuihin. Eläkeikä nousee kaikilla eukkomammaa nuoremmilla ikäluokilla. Täpärästi ikä pelasti tältä heikonnukselta, eli kaiketi sitä on jo oikeasti vanha.

Se aasinsilta on siinä, että eläkeiän nosto lienee pakollista matematiikkaa. Nääs kun Tampereen prinsessan ikäluokan eli tänä vuonna syntyneiden suomalaisten tyttöjen odotettavissa oleva elinikä on jo sata vuotta. 37 vuotta eläkeläisenä voisi olla aika pitkä aika kiikutella keinutuolissa tai viuhtoa sauvojen kanssa ympäri kylää. Ja ekologisesti liian kuormittavaa, jos se käytetään maailmanmatkailuun.

Sopiva kevyt sisätyö tai vähän raskaammin kuormittava ulkotyö aina ylettömän vapaa-ajan voittaa, jos vain terveyttä riittää. Ja kai sitä riittää, jos sataan vuoteen meinaa jaksaa.

Eukkomamma kyllä on sitä mieltä, että sopiva ja oikea eläkeikä on mitä suuremmissa määrin yksilöllinen asia. Jonkun kroppa ja pää vaativat töitä, toisen lepoa.

Työurien pidentämisessä kaikista tarpeellisin keino on taata ensimmäinen työpaikka kaikille vastavalmistuneille nuorille ja saada myös työttömät eläkekartunnan piiriin. Jos työikä menee kortistossa ja 40 eläkevuotta kansaneläkkeen varassa, ei perikunnalle ole paljoa tarjottavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *