Siirry suoraan sisältöön

Haitariväellä miitinki Heituinlahden talolla

Lemiläinen musiikin monitaitaja Eija Vakkila ei ole unohtanut entistä kotiseutuaan Heituinlahtea, vaan hän organisoi mahtavan tapahtuman Heituinlahden nuorisoseuran hyväksi. Sunnuntaina  nuorisoseurantalo täyttyi viimeisiä istuimia myöten, kun 23 soittajan ”yhtye” pani parastaan.

Soittajat olivat Savitaipaleelta, Mäntyharjusta ja Lemiltä. Kuva: Eero Vakkila.

Musiikki oli niin mainiota, että kuulijat kiittivät lopulta seisten, tömistellen ja kädet punaisiksi taputtaen, kertovat paikalla olleet.

Eino Aapro oli jo vuosia käynyt basisti Tenho Raution synttäreillä Mäntyharjussa, ja kome kertaa sinne kerkisi myös minä, joka nuorena soitin samassa kyläpelimanni bändissä nimeltä Heituinlahden Pelimannit. Nillä syntymäpäivillä kun käytiin entisten pelimannien kanssa, niin huomattiin miten rento meininki on Mäntyharjun soittajilla! kertoo Eija Vakkila konsertin taustasta.

Hän vaihteli sitten sähköposteja Tenho Raution nettituen Veijo Louhivuoren kanssa, ja viestitellessä nousi esiin ajatus koota haitareita yhteen ja soitella huvikseen. Paikaksi sovittiin Heituinlahden talo.

– Vuosi sitten Aapro kokosi soittajia Savitaipaleelta, Louhivuori Mäntyharjusta, Suomalainen. Mäntyharjusta saatiin myös Kompan tahti eli komppiryhmä: rummut ja kitarat. Yhdessä soitettiin ja kivaa oli, Eija Vakkila kertoo. Jo silloin tuli mieleen, että yleisöäkin voisi kutsua.
– Tänä keävttalvena saatiin sitten Mäntyharjusta viesti: ”perustettiin justiin tänne Harmonikka-yhdistys. Järjestäkää miitinki, myö tullaan soittamaan”. Siitä alkoi tämän kevään päivämäärän säätö, ja lopputulos oli sunnuntainen ”haitarimusiikkia iltakahvien merkeissä”, Vakkila kertoo.
– Ei uskallettu laittaa julkista haitaristien kutsua lehteen, vaan kutsuttiin mukaan ketä tiedettiin. Nimittäin että mahtuisi yleisökin talolle.. soittajia oli 23 (laulaja 24:s), joista haitareita 18. Näistä kaksi tuli Lemiltä, Suomalaisen Leo ja minä., hän jatkaa.

Nyt sitten porukka miettiin kiivaasti, tehdäänkö seuraava miitinki ja milloin. Lisäksi harkitaan julkista kutsua kaikille harmonikkaa soittaville, vaikka siinä onkin vaarana että talo täyttyy pelkistä soittajista.

Leo Suomalainen ja 12-vuotias Ville Vanhala haitareineen. Kuva: Eero Vakkila.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *