Siirry suoraan sisältöön

Mäntyperän eukon pyrähdyksiä pohjoisessa

Mäntyperän eukko pyrähti pohjoiseen, jossa vielä lunta riittää. Nähdyksi ja koetuksi tuli mm. Lampivaaran ametistikaivoksen pendoliino.

Jos mäet Lampivaaralle tuntuvat liian hurjilta hiihtää, on ametistikaivoksen pendoliinin leveä paana mainio kävellä. Hiki tulee siinäkin, ja matkalla näkee kuukkeleita, riekkoja, metsoja, sekä jäniksen, ketun, jopa suden jälkiä.

Lampivaaran latukahvilassa voi nauttia mainiot munkkikahvit. Hienoa palvelua on tarjolla myös sulkemisajan jälkeen, sillä terassilla on kylmälaukussa kuumaa mehua, maksun voi sujauttaa lippaaseen, keskustan Ametistimyymälään, tai seuraavalla hiihtokerralla.

Latukahvilasta löytyy yllättäin myös linkki Lemille, sillä tiskin takaa löytyy nuorimies, jonka äiti on kotoisin Lemiltä.Stamina on tuttu ja Viimeinen Atlantis kirvoittikin mukavan keskustelun. Ja taisipa olla niin, että munkinpaistajan äiti on Antti Hyyrysen kummi! Pieni on tämä maailma.

Martin pilkki on suuri kevättapahtuma Luoston Ahvenlammella. Sen on ideoinut Martti Kumpulainen.Hieno perhetapahtuma sai edellispäivän vesisateesta huolimatta arvoisensa sään.Lapsille oli oma pilkkikoulu,jossa Sodankylän Perhokalastajat opastivat ja Lions Club Sodankylä lahjoitti lapsille pilkkivavan ja pilkin. Palkinnot olivat mahtavia Opel-merkkisestä autosta mönkijään ja kaikille lapsille lopulta karkkipussi.
Myös rovaniemeläinen 5-vuotias Kaisa Parkkinen oli tullut kisaan mukaan isänsä Ismon kanssa. Mahtavat madot luikertelivat pilkissä ja eväät maistuivat avannon ääressä istujallekin.Ahventa Kaisa pilkkiinsä odotti, vaikka naapuriavannolla oli koukussa jo ollut kirjolohikin,joka tosin pääsi irti.


Jutaringin tytöt tanssahtelivat liukkaalla jäällä , mutta malttoivat välillä istahtaa kuvattaviksi upeissa puvuissaan.

Korouoma on mahtava paikka Posiolla. Parkkipaikalta alas laavulle korkeuseroa tulee n. 100m,joten varsinkin paluumatka ylämäkeen on huikea.Jyrkänteellä on valtava jääputous, ja tälläkin kertaa siellä oli kiipeilijöitä, jotka näissä kuvissä näkyvät vain pieninä pisteinä


Jos haluat vielä huhtikuussa todella piiloon hankien keskelle, kannattaa varata mökki Iso-Syötteen huipulta! Lapioimalla käytävät ovien ja ikkunoiden kohdalle saatat päästä jopa sisään mökkiin!

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *