Siirry suoraan sisältöön

Kauniisti joka paikkaa…

Eukkomamma on ihan hätää kärsimässä. Näilläkin huonoilla puutarhurin taidoilla on onnistunut saamaan aikaan pihan, joka ihan pursuaa kukkaloistoa. Juuri nyt. Ja pitäisi lähteä lomareissulle karuun pohjoiseen, missä vielä ovat järvet jäässä. Ja jättää kaikki tämä, nämä ihanat omenankukatkin, jotka kurkottavat kohti taivasta.

Tämä kesä on aivan uskomaton kukkakesä. Voikukkien kanssa samaan aikaan kukoistaa maan pinnassa nyt sammalleimu, sekin hyvin runsaskukkaisena.

Rododendronit aloittivat kukinnan varhain. Osa on jo lopettelemassa, varjoisimmissa paikoissa vasta nuput ovat aukeamassa. Umpijäisten kattolumikinosten alta kesään pinnisti myös lajike nimeltään Venla. Venlalla on tänään lauantaina nimipäivä. Onneksi olkoon kummitytöllekin!

Venlojen ohella tänään juhlivat ylioppilaat. Ruusut ovat upeita, mutta voisi heille ojentaa vaikkapa tuoksuvan syreenikimpun. Sitäkin suuremmalla syyllä, että ennustetussa vesisateessa jäävät puutarhajuhlat pitämättä.

 

Ruusun piikkejäkin vahvemmin varustettu orapihlaja on kaunis sekin vaatimattomimmin valkoisin kukin. Luvassa on taas runsas pihlajanmarjasyksy.

Luvassa on myös viinimarjoja. Pisimmälle kukinnassaan ovat ehtineet herukat, joiden kukkapohjassa on jo selvästi raakileita näkyvissä. Kauniita nekin.

Kaikkien suven kukkien kera onnittelut lakitetuille ja vastavalmistuneille! Ja mukavaa lomaa koululaisille! Lomalle lähtee eukkomammakin, sinne pohjoiseen, mutta Kirjavassa ei lomaa tunneta, jos vain tekniikka pelaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *