Siirry suoraan sisältöön

Oo La Paloma Blanca!

Maire ja Keijo Laari istuivat päivänä muutamana mustikoita perkaamassa kotinsa puutarhassa Valkolanmäellä Heituinlahdessa, kun puutarhapöydälle isäntäväen hämmästykseksi lennähti valkoinen kyyhkynen.

Siinä se tepasteli ja kujerteli, ja antoi katsella itseään kaikessa rauhassa. Huomattiin, että sen jalassa oli rengas. Ohjeitten mukaan Maire Laari ilmoitti renkaan numeron eläinmuseoon, mutta sieltä kerrottiin, että lintu on kirjekyyhky, ja niille on ihan omat systeemit.

No, sormi ei mennyt etevän emännän suuhun, vaan hän kyseli asioita Googlelta, sai yhteyden kirjekyyhkyjen kasvattajaan, joka kertoi, että kyyhky on mahdollisesti ollut kilpailuissa esim. Lahdessa, ja eksynyt kotimatkalla. Taannoin yksi kyyhky oli löytynyt länsirannikolta.

Kasvattaja antoi ohjeen, jotta lintu ehkä levähtää muutaman päivän, ja jatkaa sitten matkaa kotiinsa. Ja näin ilmeisesti tapahtuikin. Muutamia päiviä se Valkolanmäellä viipyi, lepäili tässä kuistin katon suojassa, näyttää Maire Laari.

Valkolanmäki on ollut ennenkin kirjekyyhkyn matkan varrella, takavuosina naapuri on saanut ihailla myös tällaista erikoista postinkantajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *