Siirry suoraan sisältöön

Katsojan arvio 6PackShowsta

Oli sateinen päivä, onneksi suht. lämmin, kun suunnistettiin Lappeenrannan kaupunginteatteriin katsomaan helsinkiläistä show-tanssiryhmää SixPackia.
Jätettiin auto vesitornin pysäkille ja loikittiin lätäköiden yli teatterille.

Paikkamme 6. rivillä natsasi hyvin yhteen 6Packin nimen kanssa. Se oli vain liian lähellä näyttämöä, sillä volyymit olivat niin täysillä, että meikäläisen yliherkät korvat kärsivät todella kovasti.

Välillä kuulosti siltä, että esitys oli lähinnä suoraa huutoa! Sitä todisti sekin, että huonompikuuloinen puolisokin valitti, että ääni olisi voinut olla pienemmällä!

Esiintyjien äänet olivat kyllä hyviä, mutta herkkyyttä esityksestä ei oikein löytynyt niistäkään kappaleista, joista sitä olisi odottanut, kuten esim. Viulunsoittaja Tevjen laulusta ’Nousee päivä, laskee päivä’. Tanssiakin olisi odottanut enemmän.

Ryhmäesitykset olivat parhaita ja hyvin täsmällisiä.
’6PackShow On Broadway’ on todella ’teatteri kapsäkissä’, rekvisiittaa on vähän. Esiintyjänimistä (Raine Heiskanen, Pauliina Kiuru, Kaisu Kurki, Timo Kurvi, Annina Rubinstein ja Jukka Nykänen) muodostuu tämä kuuden esiintyjän ryhmä, jonka showtanssin musiikin olivat sovittaneet Kiuru, Nykänen ja A. Vauramo ja koreografian suunnitellut Peter Pihlström.

Esiintyjien taustoista löytyi varsin mittavat luettelot lähinnä musikaalirintamalta Kansallismuseosta Savonlinnan oopperajuhliin. Energiassa löytyi, ja vauhtia riitti alusta loppuun. Melkein siinä katsojakin hengästyi.

Tutut sävelmät olivat konsertin parasta antia: Money Money,  Sound of Music, West Side Story ja muut. Kahden tunnin ’pläjäys’ iltamyöhään oli melkeinpä liiankin pitkä.
Yritinpä salavihkaa napata jonkin ryhmäkuvankin juttua varten, mutta vartiointi oli tehokasta: heti tuli huomautus: – Sammuttakaa kamera!
Ihmetytti mainonnan vähäisyys – esityksen aattopäivinä ei löytynyt edes kaupunginteatterin nettisivuilta mitään esityksestä.
Vasta jälkeenpäin kotona huomasin, että parikymppiä rahaa ja pankkikortti olivat jääneet takin taskuun vaatesäilöön. Ne onneksi löytyivät. Rehellisyys ei siis ole vielä kuollut Suomenmaasta.
E. LAVIA

6PackShow Lappeenrannan kaupunginteatterissa torstaina 18.10.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *