Siirry suoraan sisältöön

Pimeät vaalit

Eukkomamma alkaa huolestua: kuntavaalit ovat ihan kohta, mutta ehdokkaat ovat jääneet kovin vieraiksi. Keitä heitä nyt ehdolla onkaan?

Onneksi nyt sentään ovat saaneet kuvansa virallisille mainostauluille. Tässä yhtenä sateisena iltana lenkillä ollessa kuului nitojan pauke kirkonkylän kaupan kulmalta.

Vihreiden Risto Pietiläinen siellä oli tekemässä pimeän töitä, otsalampun valossa niittaamassa vaalijulisteita alustalle. Vettä tihuutti siinä määrin, että naamat olivat kurtussa saman tien. Niin olivat kaikilla muillakin ehdokkailla, jotka suorassa rivissä vaalitauluissa jo olivat.

Valoisan aikaan voi sitten käydä tarkistamassa, keitä he ovat. Vielä ei eukkomamma ole ehtinyt.

Vielä pimeämmässä mainostavat ehdokkaat Kuukanniemessä. Vanhastaan he ovat liikekeskuksen edessä, jonne päivisinkään ei kenelläkään ole asiaa, ja iltaisin ei kukaan edes uskalla mennä. Sen takia, että pihassa näyttää jotakuinkin tältä:

Yllä oleva kuva on lavastettu, mutta ei paljonkaan liioittele tilannetta. Uusi kauppa avataan reilu kuukausi liian myöhään, jotta se toisi valoa vaalipimeään.

Aika pimein lampuin ovat ehdokkaat muutenkin liikkeellä, tai sitten eukkomamma liikkuu kylällä väärään aikaan. Toistaiseksi  on osunut vain perussuomalaisten vaaliteltalle, jollainen näkyi jo toistamiseen olevan pystyssä kirkonkylän kaupan seinustalla.

Silloin ensimmäisellä kerralla eukkomamma sai mukaansa sellaisen määrän vaalimateriaalia, että oikein ihmettelee, mistä puolueesta on kyse. Kun takavuosina perussuomalaisilla oli varaa vain postilaatikoihin jaettuihin tummanpuhuviin kopioihin, nyt on värillistä esitettä moneen lähtöön, telkkarimainosta, siivousliinaa ja tulitikkua.

Vaaliteltta on kuitenkin paras. Kahvia ja ehdokkaita, joilla juttu luistaa. Oli puolue mikä hyvänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *