Siirry suoraan sisältöön

Särkelän tiilikaton alla

Kolmen viikon päästä saa ensi-iltansa Lemin nuorisoseuran uusin näytelmä, Särkelä itte. Ilmari Turjan klassikkoa on harjoiteltu Tapiolassa pitkin syksyä Sami Sivosen ohjauksessa.

Särkelää itteään esittää Hannu Hovi, hänen tytärtään Saaraa Jaana Sinkko.

Tapiolassa on peltikatto, mutta Särkelässä tiilikatto, onhan Julius Särkelä (Hannu Hovi) tiilitehtailija. Varsin itsevaltainen sellainen onkin, muiden tekemisistä hän tykkää enimmäkseen huonoa.

Juliuksen tunteina kuumentavat niin tyttärensä Saaran (Jaana Sinkko) aikeet lähteä Turkuun kuin vastoin hänen tahtoaan kylälle rakennetun sillan vihkiäiset. Ymmärrystä ei saa sen paremmin naapuri Fallsten (Pentti Kauppi) kuin hänen poikansa Marttikaan (Jussi Sinkko). Ainoa tiilitehtailijan ystävä on kunnanlääkäri Kosonen (Jari Kapiainen).

Siltaa vihkimään tulee itse maaherrakin (Arto Penttilä), ja samaan aikaan tehtailijalta velkojaan perimään tullut maalaisisäntä Heroja (Markku Peutere) sekoittaa vielä kuviota.

Särkelän vaimona nähdään Päivi Pokkinen, palvelijatar Fiinana Liisa Junnonen ja Margit Granqvistina Liisa Haiko.

Palvelijatar Fiina (Liisa Junnonen) ja ukko Heroja (Markku Peutere).

Särkelän ittensä ensi-ilta on Tapiolassa perjantaina 16. marraskuuta. Marras-joulukuulle on suunniteltu yhdeksän muutakin esitystä. Niiden ajankohdat löytyvät nuorisoseuran sivuilta.

Ohjaaja Sami Sivonen oli mukana tiistai-illan harjoituksissa. Näytelmäryhmä on harjoitellut myös ilman ohjaajaa.

 

Mutta jo ennen marraskuuta päästään Tapiolassa teatterin makuun. Harrastajateattereiden Improliigassa kohtaavat ensi keskiviikkona kello 19 näytelmäryhmät Savitaipaleen Välijoelta, Imatralta, Ruokolahdelta ja Lappeenrannasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *