Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleen mieslaulajat miehen ikään

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Isänpäivänä Savitaipaleen auditorioon saapui mahtava kuulijajoukko nauttimaan konsertista kakkukahvien myötä. Savitaipaleen mieslaulajat juhlivat 50 vuottaan.

Juhlakonsertti pidettiin uudella hienolla koululla.

Menmeistä vuosista kertoi juontajana toiminut perustajajäsen Pertti Jurvanen. Kuoro on saanut alkunsa kirkon vieressä entisen Tuohitorven yläkerrassa, kun muutama yhdessä laulanut mies oli ajatellut laajentaa harrastusta ihan mieskuoroksi asti.

Tässä juhlakonsertissa paikalla oli vielä neljä perustajajäsentä, Jurvasen lisäksi Taisto Taalikainen, joka johti kuoroa, ja on jo johtanut todella kauan, Heikki Kilpi sekä Seppo Eteläpää, joka toi terveiset nykyisestä kuorostaan Vuoksen varrelta.

Heikki Kilpi oli aikanaan lähetetty hankkimaan kuorolle yhtenäistä vaatetusta: Solmiokaupassa oli kuulema tytön ilma ollut näkemisen arvoinen: Kun tämä oli kysynyt, että pannaanko pakettiin ja Heikki vastasi, että otan näitä 35 kappaletta. Varastosta löytyi 30, loput myyjä lupasi lähipäivinä.
Heikki Kilpi oli juhlan kunniaksi pukeutunut alkuperäiseen pukuun, joka ei pulskempina vuosina ollut enää mahtunut päälle, vaan nyt oli kuin tätä juhlaa varten tehty.

Savitaipaleen laulumiehet ovat saaneet mukavaa vahvistusta Lemiltä ja solistina kuultiinkin Veikko Tapanaista, joka soljutteli mm. Volgan lautturia mukavasti eteenpäin.

Monia muistakin kuoroista tuttuja laulajia kuoron riveissä edusti mieslaulua ansiokkaasti, mutta missä ovat nuoret miehet? Toivottavasti muutamaan lauluun rytmiä hymysuin paukuttanut nuori rumpalipoika tartuttaa kuoroinnostuksen laajemmaltikin nuoriin miehiin!

Kosketinsoittimen lisäksi säetystä hoidettiin myös kahdella haitarilla.

Tilaisuudessa jaettiin myös runsain määrin kiitoksia ja kunnianosoituksia.

Monimuotoisen ohjelman päätteeksi saatiin pari ylimääräistä, joista varmasti jäi mieleen Taisto Taalikaisen hiukan uudesti muotoiltu Savitaipaleen ukot, johon ”välihuudoin” oli saatu aika monta nimeä lisää. Hienoa. Toivottavasti saamme kuulla tätä upeaa mieskuoroa vielä toisetkin 50 vuotta! Onnea kuorolle toivottaa myös SL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *