Siirry suoraan sisältöön

Beatles-terveisiä Tampereelta

Eukkomammalla on ollut hiihto- ja muita kiireitä sen verran, että vasta nyt ehtii kertomaan terveisiä Tampereelta viime viikonlopulta.

Eukkomamma kävi Beatles-tapahtumassa ja kuuli mm. Revolver-bändiä Skotlannnista.

Useamman päivän kestänyt häppeninki alkaa jo vakiintua Tampereen tammikuuhun. Eukkomammakin oli jo paikalla toista kertaa.

Kun mennään muutama vuosi eteenpäin, tapahtuma on varmastikin yksi merkittävimmistä Suomen eläkeläisten kokoontumisista; sen verran iäkkäältä yleisö ja Tampereen katukuvakin lauantaina vaikutti.

Mutta puree Beatles-musiikki nuorempiinkin. Lauantai-illan konsertissa esiintyjien keski-ikä oli paljon kuulijoita alhaisempi. Italialaisen Penny Ladies -tyttöbändin jäsenet eivät olleet lähelläkään syntymistään silloin, kun Beatles-yhtye jo hajosi.

Penny Ladies soitti Beatlesia jazzin sykkeellä ja soittimilla. Kitarapoppi muuntuu moneksi.

Eipä silti, ei eukkomammakaan ollut tuolloin vielä rippikoulussakaan. Vahvin muisto on yhtyeen jäsenten kuvilla varustetusta kuulakärkikynästä, jonka isoveli toi Hartolan markkinoilta eukkomamman ollessa seitsemänvuotias.

Mutta musiikki toki jäi elämään ja elää yhä, vaikka yhtye ja osa sen jäsenistä on enää vain muisto. Sitä muistoa ja kuolematonta musiikkia kunnioitetaan tapahtumissa niin Liverpoolissa kuin Tampereellakin, ja varmasti monessa muussakin kaupungissa.

The Beatles ja Jiri Nikkisen yhtye.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *