Siirry suoraan sisältöön

Virsi on virinnyt Lemin kouluissa (jutussa uusia kuvia)

Virsi vireäksi -hanke on koko kevään opettanut lapsille virsiä. Kevään aikana niistä myös kilpaillaan.

Pikku-Palolan päiväkotilapsille on virsiä myös opetettu. Kuva: Sirpa Lampinen.

– Opettajat ovat yhdessä kanssani valinneet listan virsistä, kymmenkunta virttä. Niitä olemme harjoitelleet, ja lapset harjoittelevat niitä vielä keskenäänkin omissa 3-4 hengen joukkueissaan, kertoo kanttori Sirpa Lampinen.

Virsistä järjestetään kilpailu, ”VIRSI-SKABA”. Kilpailu pidetään Kuukanniemessä 7.5 ja 8. 5. ja Kirkonkylän koululla 15.5. .Joukkueet kilpailevat omissa luokissaan toisiaan vastaan. Tehtävät liittyvät virren laulamiseen (osaamiseen), virsien
tunnistamiseen soitetuista tai / ja lauletuista näytteistä sekä pienistä tehtävä-virsipähkinöistä.

Kaikki kilpailijat saavat palkinnoksi toivottavasti hyvän mielen hauskasta kisasta sekä jonkun pienen makeispalkinnon, Lampinen lupaa.

Mikkkelin Päämajakoulun Laulavat lettipäät voitti Luumäellä käydyn hiippakunnan koululaisten virsikisan. Joukkuetta johti Timo Vikman. Kuva: Sirpa Lampinen

Sirpa Lampinen kertoo, että seurakunnan ja koulujen välinen yhteistyö on ollut mukavaa ja oppilaat ovat – ainakin yleensä – mielellään osallistuneet lauluharjoituksiin. Virsi vireäksi -hanke kustansi Kuukanniemen koulun kiirastorstaina kirkoon koulujen yhteiseen
jumalanpalvelukseen.

Päiväkoditkin mukana

Päiväkodit ovat myös tulossa viettämään kevään kirkkohetkiä Lemin kirkkoon. Ohjaajat koristelevat kirkkoon kauniit kukkaportit ja lapset laulavat: Kuljen porteista kiittäen Herran huoneeseen!

– Kevätkirkon laulut ovat tänä vuonna kaikki uusia, onhan juuri ilmestynyt uusi Lasten Virsi -kirja Lasten Keskukselta. Laulamme mm. näin: ”Suuri on maailma pienille jaloille kun lähdet kävelemään” ja ” Myö se ollaan tämän kirkon tärkeintä väkkee! Meistä kaikkein pienimmänkin Taivaan Isä näkkee!”, Sirpa Lampinen kertoo.

Hän kehottaa myös aikuisia veisaamaan:

– Käykää, ihmiset, ihmeessä iltahartaudessa keskiviikkoisin klo 18! Vespereitä on enää muutama jäljellä,vappuna ja helatorstain aattona ei ole, mutta muuten jatkamme aina kesäkuulle asti: 5.6. on viimeinen vesper jos ette, lemiläiset, itse jatka niiden toimittamista! hän muistuttaa.

Kehittyvät laulajat harjoituksissa 14.4. Sirpa Lampinen penkin päässä neljänneksi vasemmanpuoleisena. Kuva: Juha Junnonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *