Siirry suoraan sisältöön

Lemin kotisetuyhdistykselle kunniamaininta

Lemin Kotiseutuyhdistys sai kunniamaininnan perinneruoka särän myynnistään ja kotiseuturadion perustamisesta, kun Suomen kotiseutuliitto valitsi vuoden kotisetuyhdistyksiä perjantain kokouksessaan.

Särällä oli tärkeä rooli yhdistyksen menestyksessä 42 kilpailijan keskuudessa.

Kunniamaininta perustuu yhdistyksen taitoon ja osaamiseen käyttää kulttuuriperintöään, paikallista perinneruokaa Lemin särää, kulttuurimatkailun välineenä. Särän tarjoamisesta yhdistys saa merkittävän tulolähteen, työllistää suoraan ja alihankkijoita epäsuorasti.

Toinen Lemin kotiseutuyhdistyksen ansio oli viime kesänä aloitettu Suomen ensimmäinen kotiseuturadio.

Kesäradio toimii myös tänä kesänä lauantaisin 8. kesäkuuta ja 17. elokuuta välisenä aikana kello 10–13. Ohjelmat uusitaan kello 15–17. Taajuus on 107,1 (MHz).

Lemin yläasteen oppilaat ovat talven aikana opiskelleet radiotyön alkeita. Heillä on jo valmiina radio-ohjelmia kesän lähetyksiin. Nuoria kouluttamalla saadaan uusia tekijöitä kotiseuturadioon ja jatkuvuutta kotiseututyölle.

Pääpalkinto Helsinkiin ja Yläneelle

Ehdokkaita vuoden kotiseutyhdistykseksi oli kaikkiaan 42. Palkinto antaa tunnustusta aktiiviselle yhdistykselle, joka edistää ja kehittää kotiseututyötä

Kotiseutuliitto valitsi helsinkiläisen Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistyksen (Artova) Vuoden kotiseutuyhdistykseksi niiden yhdistysten sarjassa, joissa on palkattua henkilökuntaa

Täysin vapaaehtoisvoimin toimivista yhdistyksistä palkittiin varsinaissuomalainen Yläneen Kotiseutuyhdistys. Vuoden kotiseutuyhdistyksen toiminta on yhteisöllistä ja nousee tavanomaisen toiminnan yläpuolelle.
Tämä oli ensimmäinen vuosi, jolloin liitto valitsee Vuoden kotiseutuyhdistyksen. Valinta tehtiin yhdistysten vuosikertomusten perusteella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *