Siirry suoraan sisältöön

Art Paimensaari avatui

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Kesäkuun viimeisenä päivänä tarjottiin taiteen ystäville Paimensaaressa viihtyisät avajaiset mukavan ohjelman myötä.

Marjatta Hiltunen on yksi näyttelyn taiteilijoista.

Aluksi uoret musisoiva: Markus Keränen soitti pianoa, Tiina Sinkko viulua ja Roberto Valsi pianoa ja selloa.

Markus ja Tiina soittavat yhdessä ja Roberto odottaa vuoroaan.

Nuorten soitossa kuului musiikin mukana eläminen. Opettajikseen he mainitsivat Ninni Niemen ja Emmi Hiirikosken, sellon soittoa Robertolle opettaa Sisko Taalikainen. On varsin mukavaa kuulla näitä tulevaisuuden suuria taiteilijoita täällä varsinaisessa taiteen sydämessä, Paimensaaressa.

Ismo Tuhkalainen lausui Eeva Jokipellon runon ja Seppo Sinkkosen Terttu Kultasen kalevalaiseen asuun pukeman runon sekä vielä omansa, aivan tuoreen sellaisen.
Ari Lindqvist avasi näyttelyn kertomalla paikan historiasta ja mainiten myös, että tulevaisuuden tueksi on nyt perustettu myös Art Paimensaari ry.
Varsinainen näyttely on upea taas kerran. Eeva Jokipellon ihanat värikylläiset työt pienessä huoneessa ja Matti J. Raution mielikuvitusrikkaat isossa huoneessa ovat tutun turvallisia.

Aivan uutta on takaseinustalle ripustetut akvarellikurssilaisten työt. Matti j. Rautio piti muutaman päivän kursseja, joille osallistui aivan kiitettävä määrä naisia. Joku kertoi, ettei ole vuosikausiin maalannut mitään, aloittaa piti ihan tyhjästä. Vaan varsin värikkäitä ja soreita töitä näytille oli saatu. Ja uusia kursseja toivottiin.

Matti J. Rautio kurssilaistensa kanssa, taustalla akvarelleja.

Mukana avajaisissa kurssilaisista olivat Kaarina Lindqvist, Helena Väinämö, Leila Lehtola, Maire Laari, Milja Markku, Anna-Marja Simonen ja Eila Leskinen.
Sinikka Hurskainen kertoi olleensa Paimensaaressa mukana ensi kertaa 12 vuotta sitten. Hän oli erittäin kiitollinen saamastaan taiteellisesta tuesta. Hän kertoi varsin mielellään töistään, joista mukana on runsas valikoima hauskoja , värikkäitä naivistisia töitä sekä muutama uusi, esimerkiksi kaunis kuva Imatran koskesta.

Sinikka Hurskainen kertoi avajaisvieraille töistään.

Pienessä huoneessa aurinko tulee vastaan Kalevi Liskin keltaisissa töissä ja samalla seinällä on makupala Landys Roimolan tyylistä – enemmän hänen töitään on tänä kesänä esillä Mäntyharjun Salmelassa.

Hanna Meuronen-Majamaa on tuonut näyttelyyn seinällisen värikylläisiä, hauskoja töitä.

 

Hanna Meuronen-Majamaan värikästä tuotantoa.

Pienen huoneen viimeiselle seinälle Marjatta Hiltunen on ripustanut salaperäisiä, unenomaisia kuivaneulatöitään. Miten ihmeessä nämä ovat syntyneet, kyselee moni.

Marjatta Hiltunen (kuva) kertoo kehittelevänsä yhä keksimäänsä tekniikkaa, jossa on tavallaan kaksi työtä päällekkäin. Työt kertovat esim. naiseudesta, hyväksytyksi tulemisesta ja salaisista toiveista. Ihmisen sisin on kuvissa ikäänkuin verhojen takana, ei ihan synkässä kaapissa, vaan tuulenkeveiden pitsien takana, hiukan salassa.

Todella liikuttavia ja ihastuttavia töitä. Näitä voi käydä tänä kesänä ihastelemassa myös Linnoituksen Krouvissa Lappeenrannassa.
Avajaistarjoilu kruunasi mukavan taiteellisen päivän, sillä taidettahan oikeastaan olivat myös nämä herkulliset, kauniit ja koristeelliset pikkupurtavat, juuri suuhun sopivat värikkäät marenkiherkut ja suolaiset nakkikääröt muusta puhumattakaan.

Näyttely on auki 2.7.-11.8. ti-su klo. 12-18. Elävää taidetta 14.7, 28.7, ja 11.8. klo.16.00

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *