Siirry suoraan sisältöön

Joensuussa laulettiin isolla joukolla

Teksti ja kuvat: Terttu Kultanen

2.-3.8. oli “Laula kanssain” -tapahtuma Joensuussa Eläkeliiton ja Pohjois-Karjalan piirin järjestämänä. Karjalan piiristä matkattiin juhlaan ihan kahdella linjurilla.

Lemiläisiä ja savitaipalelaisia katsomossa.


Tapahtumia oli järjestetty jokaiseen makuun: erilaisia esityksiä Joensuun torilla, monipuolinen Karjalaisen laulun ja tanssin ilta Carelia-salissa, vaikuttava Karjalaisen kansan messu Pielisensuun kirkossa, jokiristeily Pielisellä ja päätteeksi vielä lavatanssit Joensuun Törmällä.
Päätapahtuma oli lauantain suurkuorokonsertti Laulurinteellä, jossa lähes 1500 kuorolaulun harrastajaa ympäri Suomen esitti harjoittelemansa ohjelman Mika Tarkkosen orkesterin säestyksellä ja kapellimestari Raimo Maarasen ohjaamana.
Ohjelma oli monipuolinen, kansanlauluista kepeisiin ja koskettaviin suomalaisiin iskelmiin, joista muutamat laulut oli sovitettu neliäänisiksi. Lisäksi esiintyi nuori heleä-ääninen Jenni Röppänen ja Sortavalan akateeminen naiskuoro.
Tunnelma oli suorastaan hiuksia nostattavan mahtava! Kun tuollainen kuoro lauloi täysillä esim. “Sininen ja valkoinen” tai “Anna mulle tähtitaivas”, niin ainakin minä kuorossa olleena ihan liikutuin… Luulenpa että katsomossa koettiin samoja tunteita. Oli todella hieno kokemus olla laulamassa!

Näkymä laululavalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *