Siirry suoraan sisältöön

Mäntyperän eukko rallitunnelmissa, osa 1.

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Jyväskylän viikonlopun täyttivät kaikenkirjavat ralliautot, liikenneruuhkat ja monen kirjava katsojajoukko.

Kisapaikalta saattoi löytää myös liikkuvan kahvilan.

Yleisön joukossa kuulee kieliä, joita ei tiennyt olevankaan, on aivan turha yrittää arvailla , mitä ihminen siinä vieressäsi puhuu. Joskus saattaa kuulla omituisesti lausutun suomalaisen nimen, vaikkapa ranskalaisittain äännetyn :”Laapiiin,” joka selvästi
tarkoitti juuri ohirymistellyttä Lappia.
Käytiin keskiviikkoiltana katsomassa Ruuhimäen harjoitus- ja aika-ajoja. Oli ihan turha kuvitella, jotta tavallinen kamera olisi pysynyt edes hitaimpien vauhdissa, saati sitten syntymäpäivänään nopeimmin ajaneen Mikko Hirvosen, mutta leikitään, että tämä kuva on Mikon autosta hyppyrin kohdalla, ainakin se on vielä ilmassa ja pitkään.

Joku kertoi nähneensä takavuosina, kuinka joku kuvaaja makasi tienposkessa ja kuvasi
Asconaa alta päin. Kuvaajat ovat kyllä yhtä hullunrohkeita kuin nämä kuskitkin, mutta tämä touhu tässä näyttää varsin leppoisalta. Tien toisella puolen kaksi kuvaajaa näyttää täysin huolettomina lepäilevän kivien välissä kameroineen odottamassa seuraavaa hyppyristä lentävää autoa.


Ruuhimäen reitin varrella väkeä oli yllättävän paljon, mutta kahvitelttaa ei ollut. Vasta autoparkkiin kulkiessa huomasimme ison kahvipannun erikoisen näköisen auton katolla. Tumma pakettisitikka oli valjastettu kahvilakäyttöön! Voi ihmettä! Ympärillä oli niin paljon ihmisiä vielä viimeisiä tarjousmakkaroita ja -kahveja nauttimassa, ja tien täyttävää kotimatkaruuhkaa, että kunnon kuvan saaminen tästä mainiosta kahvilasta oli lähes mahdotonta. Jutun alussa kuitenkin sellainen.
Joutsan yrittäjät siinä iloisesti rallikansaa huolsivat. Enemmän tästä ”kauniista ranskattaresta” voi lukea osoitteesta www.citikka.fi, mutta paljon jo pieni pahvinen mukinalustakin lupaa:”Hänet voitte pukea firmanne tyylin mukaisesti. Hänelle voi ehdottaa isompia haasteita tai Hänet voi tilata privaatisti. Hän tulee päiväksi tai useammaksi. Hän pystyy liikkumaan aivan kuten muutkin kaupunkiliikenteessä. Hänen ainoa heikkoutensa on olla huomaamaton.”

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *