Siirry suoraan sisältöön

Museolle vessa myös liikuntaesteisille

Pian pääsee pyörätuolillakin vessaan Lemin kotiseutumuseolla. Uuden huoltorakennuksen harjannostajaisrokkaa syötiin perjantaina.

WC-tilat tulevat nyt samaan tasoon museotuvan kanssa, sen takanurkalle.

Tilavaan uudisrakennukseen tulee kolme WC-osastoa – miehille, naisille ja liikuntaesteisille – sekä henkilökunnan sosiaalitilat. Rinteeseen nousseen rakennuksen kellari jätettiin avoimeksi, jolloin se tarjoaa myös runsaasti lisätilaa.

– Sekä uudisrakennuksen että museotuvan lämminvesivaraaja tulee kellariin, jolloin keittiösiivestä vapautuu lisätilaa keittiötoiminnoille. Varastotila tulee myös tarpeeseen, selvittää kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko.

Sienähirret käistellään nopeasti harmaantuviksi.

Kellareineen uudisrakennus on varsin korkea kokonaisuus. Sen sopivuutta museomaisemaan on joku epäillyt, mutta Haiko uskoo talon maisemoituvan nopeasti.

– Keittiösiiven lisäosa tehtiin kaksi vuotta sitten, ja se on jo liki samanvärinen vanhan hirsiseinän kanssa, hän toteaa.

Rakennus nousi kesän aikana ja on toiveissa saada valmiiksi jo syksyllä.

 

Liikuntaesteisten vessan puuttuminen on ollut iso puute museon ravintolatoiminnassa jo vuosia. Alhaalla rinteessä olevaan vessaan ei pyörätuolin tai rollaattorin kanssa pääse, joten uudisrakennus tulee todella tarpeeseen.

Kesän ajan jatkuneita rakennustöitä ovat hidastaneet vaikeudet saada rakennustarvikkeita ajoissa. Toiveissa kuitenkin on saada uudisrakennus käyttöön jo ennen joulua – hyvässä lykyssä jo lokakuun lopussa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *