Siirry suoraan sisältöön

Sirkkusen kukkakaupasta Ellenin Kukka

Teksti ja kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Sirkkusen kukkakauppa Savitaipaleen Kievarintiellä on nyt Ellenin Kukka.

Eija Sirkkunen ja Anu Laapas kukkarunsauden keskellä.

– Oikeastaan mikään muu ei muutukaan, sanoo Eija Sirkkunen.

Kaupat on jo tehty myymälästä miniän, Anu Laapaksen, kanssa, mutta kaikki muu jatkuu ennallaan. Eija Sirkkunen on kaupassa työntekijänä, ja ravintola-alalta kukkakauppiaaksi siirtynyt Anu (vuoden verran koulutettuna, nauraa Eija)  jatkaa pomona.

Työpäivät ovat olleet Eijalle pitkiä tähän asti, kun on ollut seitsemän päivää viikossa kaupassa, ja illoin aamuin puutarhalla. Nyt kumpikaan ei tee kaupassa seitsemää päivää, vaan vapaat tulevat normaalisti, ja Eija voi keskittyä enemmän viljelemiseen.

Erikoisesti hän nauttii, kun pystyy nyt keskittymään varsinkin kesäkukkien kasvattamiseen.Tällä hetkellä puutarha kukoistaa krysanteemein, joita on myös kaupan piha pullollaan. Joulukukat tulevat entiseen malliin välityksestä, mutta joulun lisäkukkia toki puutarhalla kasvaa.

Kaupan uusi nimi, Ellenin Kukka, se tulee Anun puolitoistavuotiaan tyttären, Eija-mummun kultasen , toisesta nimestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *