Siirry suoraan sisältöön

Lemillä kohtuullista tuulta

Tuulisaimaa esitteli keskiviikkoiltana Lemin tuulipuistohanketta paikkakuntalaisille.Yhtiön edustajat kertoivat, että suunnittelualueen tuulimittaukset kertoivat kohtuullisista tuuliolosuhteista.

Tuulta oli mitattu kesän aikana Näkötorninmäen, Rutahon ja Repovuoren maisemissa. Alueelle tulisi kahdeksan tai yhdeksän kolmen megawatin tuuliturbiinia.

Kohtuullisessa tuulessa on hanke itsekin. Tuulenmittauksen lisäksi valmiina on osallistumis- ja arviointisuunnitelma kaavoituksen pohjaksi. Vuokrasopimuksista on asianomaisten maanviljelijöiden kanssa sovittu. Finavialta on saatu alustava lentoestelausunto, mikä osaltaan rajoittaa turbiinien kokonaiskorkeutta.

Puolustusvoimien tutkalausuntoa odotellaan, tuulimittauksia tehdään vielä kokonaisen vuoden ajan. Ympäristöselvityksiä tehdään, samoin ääni- ja välkemallinnuksia, havainnekuvia piirretään.

120-140 metriä korkeat turbiinit nousevat Lemin metsiin aikaisintaan vuosina 2015-16, yhtiö laskee. Samalla paranevat Lemin metsätiet yhtiön lukuun, työpaikkoja syntyy rakentamisesta ja kunta saa kiinteistöverotuloja. Maanomistajat hyötyvät vuokratuloina.

Yhtiössä uskotaan myös, että paikallinen, päästötön energiatuotanto on Lemille hyvän imagon antaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *