Siirry suoraan sisältöön

Operaatio Nalle

Kirjoittanut ja kuvittanut Miranda Honkanen
Kuti-Kuti ja Sini leikkivät lempileikkiään: merisrosvo-sieppaa-keijuprinsessan-ja-keiju-pelastaa-hänet.

Ensiksi Kuti-Kuti (joka oli merirosvo) telkesi keiju nuken merirosvolinnakkeen tyrmään, ja vei hänen siipensä katolle. Sini (joka oli keiju) oli hieman kauempana linnakkeesta veneen kyydissä. Hän yritti ampua leikkitykillä koukun merirosvolinnakkeen katolle, että pääsisi koukkuun sidottua köyttä pitkin kiipeämään katolle, viemään siivet keijuprinsessalle ja keijuprinsessa pelastuisi.

Se pitäisi tehdä puolen tunnin sisällä (sillä puolen tunnin päästä korpit tulisivat nokkimaan siivet hajalle). Samalla Kuti-Kuti ampui lehmän mallisia kumeja palmukatapultilla päin Sinin venettä, jotta Sinin vene kaatuisi. Jos Kuti-Kuti saisi Sinin veneen kaadettua, merirosvo eli Kuti-Kuti voittaisi ja keiju eli Sini hukkuisi.

kisu

Jos puoli tuntia ehtisi kulua ja korpit nokkisivat siivet rikki, silloin Kuti-Kuti myös voittaisi. Mutta jos Sini pääsisi kiipeämään katolle ja viemään siivet keijuprinsessalle, niin keijuprinsessa saisi taikavoimansa takaisin ja voisi taikoa itsensä vapaaksi.

Merirosvolla oli siis kaksi tapaa voittaa (hukuttaa keiju tai jättää siivet korppien armoille) ja keijulla yksi tapa voittaa (viedä siivet keijuprinsessalle).

Juuri kun Sini sai koukun kiinni merirosvolinnakkeen katolle ja hän oli kiipeämässä köyttä pitkin katolle, kuningatar Jäätelötötterö tuli paikalle ärtyneen näköisenä.

”Mitä nyt, loppuiko kahvi kesken?” Kuti-Kuti kysyi. Kuningatar Jäätelötötterö ja kuningas Jäätelötötterö eivät selviä ilman kahvia aamuisin, koska muuten he kärsivät kofeiinin puutteesta.

”Tuossa leikissä on kolme muttaa. Yksi: koukku voi lentää Kuti-Kutin naamaan. Kaksi: Lehmä kumi voi lentää Sinin naamaan. Kolme: Keijuprinsessa ei tykkää olla tyrmässä.” kuningatar Jäätelötötterö torui. ”Julistan, ettei tuota leikkiä voi enää leikkiä.” hän lausui juhlallisesti.

”On tainnut juoda liikaa kahvia.” Kuti-Kuti kuiskasi Sinille. Kun kuningatar oli varmistanut että keijukuningatar pääsi ulos vankilasta juomaan kokista, hän lähti itse juomaan kahvia kuningas Jäätelötötterön kanssa.

”Mitä me nyt teemme?” Sini kysyi. ”Kysytään Kisu-tädiltä!” huudahti Kuti-Kuti. Kisu nukkui lempipaikallaan. Pahvilaatikossa pää pahvisen kahvilapöydän päällä.

”Kisu, mitä me teemme?” Sini kysyi.

”Menkää tapaamaan isäänne”,  Kisu ehdotti.

”Se on tylsää”,  Sini ja Kuti-Kuti mankuivat.
”Menkää tapaamaan äitiänne.”
”Se on tylsää”
”Menkää tapaamaan mummianne.”
”Se on tylsää”
”Menkää benji-hyppäämään korkeimmalta hyllyltä pureskelluista purukumeista tehdyille patjalle hedelmähattu päässä, maatuskat kainalossa ja huutaen ”banaanaaa!”
”Se on tylsää”
Kisu mietti hetken. ”Mennään ulos”, hän sai ehdotettua.

”Joo!” Sini ja Kuti-Kuti hihkaisivat, vaikka Siniä pelotti.

Niin he menivät ulos. ”Kiivetäänkö vauva-omenapuun vartta pitkin?” Kisu kysyi.

”Se on tylsää”,  Sini ja Kuti-kuti mankuivat.
”Kiivetäänkö aikuisen-omenapuun latvaan?”
”Siellä on tylsää.”
”Kiivetäänkö koivun latvaan?”
”Se on tylsää.”
”Kiivetäänkö kuusen latvaan?”
”Se on tylsää.”
”Kiivetäänkö männyn latvaan?”
”Se on tylsää”
”Mennäänkö steppaamaan ja jodlaamaan tielle kravaatti kaulassa, silinteri hattu päässä ja smokki päällä?”
”Se on tylsää.”
Taas Kisu joutui miettimään. Viimein hän ehdotti: ”Mennäänkö s-kauppaan?”

”Joo!” Sini ja Kuti-Kuti huusivat, vaikka Siniä taas kerran pelotti.

Niin he menivätt s-kauppaan, josta lapoi ihmisiä sisään ja ulos. Siellä oli vaikka mitä kivaa. Kaikkein upein näky oli leluosasto. Siellä he näkivät leluapinoita jotka roikkuivat seinältä ja venyivät toooosi pitkiksi. Apinat tervehtivät kolmea kissaa.

Sitten Kisu, Sini ja Kuti-Kuti näkivät korkeimmalla hyllyllä nalleja. Ne ruikuttivat hädissään: ”Meillä on korkean paikan kammo, auttakaa meitä!”

”Selvä, mutta teemme sen yöllä kun kukaan ei näe”, Kisu vastasi kohteliaasti.

Kissat piiloutuivat hedelmähyllyjen alle ja popsivat sinne vierineitä omenia ja mandariinin palasia. Lopulta kaikki ihmiset olivat lähteneet ja kauppias sulki oven. Silloin kolmikko hiipi leluhyllyjen luo auttamaan nalleja.

”Sini, valvontakamera havaitsee kaiken liikkuvan, ja minkään ei pitäisi yöllä liikkua. Heiluta yhtä postikorttia, jolloin kameran huomio kohdistuu siihen”,  Kisu kuiskasi.

Sini piiloitui korttien väliin ja alkoi heiluttaa yhtä postikorttia. Valvontakameran linssi kohdistui siihen suuntaan. Sillä välin Kuti-Kuti ja Kisu kokosivat sanomalehtiä leluhyllyn alle ja pyysivät nalleja hyppäämään.

”Meillä on korkealta hyppäämisen kammo”, nallet vastasivat.

”Toivoton tapaus!” Kuti-Kuti huokaisi.

Sinikin alkoi jo väsyä postikortin heiluttelusta. Kisu keksi rakentaa Lego paketeista portaat. Niin he tekivät. Nallet uskalsivat kiivetä portaita alas.

”No niin nallet”, Kisu aloitti ja vieläpä yskäisten virallisesti.

”Teidät siirretään alahyllylle, ja siinä olleet Lego paketit siirretään ylähyllylle”, Kuti-Kuti jatkoi, koska Kisu oli saanut virallisesta yskäyksestä kamalan yskänpuuskan.

Niin nallet hyppäsivät alimmalle hyllylle. Kisu ja Kuti-Kuti saivat apinoilta apua Lego paketeiden latomisessa ylähyllylle. Sini lopetti postikortin heiluttelun. Sini rysähti väsähtäneenä postikorttien keskelle, samoin Kisu ja Kuti-kuti.

Kaikki oli nyt hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *