Siirry suoraan sisältöön

Mustaa joulua odotellessa

Ovatpahan säät vaihdelleet viime viikkoina. Talvi tuli ja talvi meni.

Vaikka ihan kaunishan lumeton Lahnajärvi on, kun aurinko alkoi paistaa.

Vaikka ihan kaunishan lumeton Lahnajärvi on, kun aurinko alkoi paistaa.

Sen sijaan teillä olevat jäät ovat olleet ikävämpiä, kun niitä myöten on tarvinnut kävellä. Eukkomammakin löysi viimeksi kenkiinsä liukuesteet, joten iltalenkki sujui vähän reippaammin.

Suojasää taitaa sentään liukkaat nyt sulattaa.

Suojasää taitaa sentään liukkaat nyt sulattaa.

Mutta eukkomamma ei hevillä sulata Ollilan komitean esitystä autoilijoiden satelliittiseurannasta ja kilometripohjaisesta maksusta. Seuranta itsessään on jotakuinkin pöyristyttävää ja maksaminen siitä ekstraa ihan samaa luokkaa.

Ollilan mukaan 150 miljoonaa euroa maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Ihan varmasti. Eihän se tee kuin jotain satasen per auto. Parista miljoonasta selkänahasta se on helppo kiskoa.

Vaan kiskotaanhan se jo nytkin. Eukkomamma laskeskeli, että työreissulla Lappeenrantaan ja takaisin maksaa jo nyt bensaveroina yli neljä euroa päivässä, eli enemmän kuin matkakustannusten veronalennuksina ikinä saa takaisin. Mitäpä siihen puolitoista euroa lisää tekee, eihän se ole kuin reilu kolmekymppiä kuussa.

Eikä se mene tietenkään eukkomamman pussista vaan isännän, hän kun auton omistaa. Bensaveron olen sentään maksanut itse.

Yksi mahdollinen keino olisi, jolla eukkomamman saisi myöntyväisemmäksi Ollilan esitykselle on, että myös tarkkailuveron tuotto kohdistuisi sinne, missä autolla ajetaan. Jos vaikka Lemin ja muun maaseudun teihin laitettaisiin nekin eurot.

Kun ei tänään pääse edes piparilla kaupunkiin. Bussi menisi sentään siihen suuntaan, mutta kun se matkahuolto on väärässä päässä linjaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *