Siirry suoraan sisältöön

Aatoksia Aurajoen rantamilta

Eukkomamma on valitettavasti kovin huonosti ehtinyt Kirjavaan kirjoittamaan, kun ainoina vapaapäivinäkin on pitänyt lähteä liesuun milloin minnekin.

Loppiaisena eukkomamma ihaili Aurajoen rantamaisemia Turussa.

Loppiaisena eukkomamma ihaili Aurajoen rantamaisemia Turussa.

Uusi, kolme vuotta sitten käytöstä poistetun kampiförin korvannut kävelysilta on saanut turkulaiset liikkeelle. Joen rannan retkeilypolulle pääsee nyt helposti, asui kummalla puolella jokea tahansa.

Joen rannan peltoja viljellään ja viljelty maisema on suojeltua kansallismaisemaa.

Avaraa maisemaa kelpasi ihailla, vaikka loppiaisaatto oli kuin sumuinen syyspäivä.

Avaraa maisemaa kelpasi ihailla, vaikka loppiaisaatto oli kuin sumuinen syyspäivä. Kaupungin keskustaan ei ole tästä kuin pari kilometriä.

Väkisinkin kävi turkulaisia kateeksi, kun heillä on vanhan pääkaupungin asema ja siten vanhan suojelu on jotenkin itsestään selvää. Lemillä ei onnistu edes keskeisimmän kylämaiseman suojelu kirkkoa ja koulumännyn kantoa lukuun ottamatta. Uutta voi rakentaa jokseenkin surutta, samoin kaataa puita kohtuullisen kevyin perustein.

Aurajoen rantapolku poikkesi myös historialliselle paikalle, paikalle jossa 1200-luvulla oli sijainnut piispanistuin.

Miten komea paikka vaikkapa kerrostalolle se olisikaan, joen töyräältä miljoonamaisemat. Mutta varattu vain kivikehälle ja puuristille.

Miten komea paikka vaikkapa kerrostalolle tämä olisikaan, joen töyräältä miljoonamaisemat. Mutta varattu vain kivikehälle ja puuristille.

No, kuka tahansa arvaa, että eukkomammaa korpeaa tuloillaan oleva Tapuliaukion kerrostalo. Mutta kun talo sai Kirjavan taannoisessa, puoli vuotta kestäneessä gallupissa melkein yhtä paljon puoltoja kuin vastustustakin, jätetään asia sen kummemmin arviotavaksi.

Todettakoon vain, että taloyhtiö on merkitty rekisteriin jotenkin erehdyttävästi Lemin Kirkkopuiston nimellä. Miltä talo tulee näyttämään ja mitä asunnot maksavat, ilmenee rakennusyhtiön nettisivuilla olevasta esitteestä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *