Siirry suoraan sisältöön

Pieni mies pihabongaa

Teksti: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Kurhilan havaintoruudussa, täpärästi Savitaipaleen puolella, bongattiin pihalintuja lauantaina puolilta päivin. Pakkanen oli lauhtunut juuri sopivaksi, ja heti autosta ulos tullessaan 3,5-vuotias lintumies Robin Kallio kysäisi: koskas me lähdetään linturetkelle?

Robin tarkastelee tässä puiden latvoja äitinsä Sari Ramulan kanssa.

Robin tarkastelee tässä puiden latvoja äitinsä Sari Ramulan kanssa.


No, retkihän tehtiin tällä kertaa vain pihassa, vaikka Robin on aikaisemmin reippaasti osallistunut myös 3,5 km pitkään talvilintulaskentareittiin jo viime talvena. Hänellä on Laulava lintukirja kotona, joten monet linnut ovat jo ihan tuttuja.
Töyhtötiainen oikein turautteli tutusti puunlatvassa

RJa kohta jo innostuttiin tutkimaan puiden runkoja, olisiko niissä linnun koloja

Ja kohta jo innostuttiin tutkimaan puiden runkoja, olisiko niissä linnun koloja

Pieniä olivat kolot, joten taisivat olla toukkia etsivien tikkojen työtä.
Kurhilan pihabongauksessa nähtiin tunnin aikana harmaapäätikka, käpytikka, molemmat koiraita, talitiaisia 15 , sinitiaisia 3, hömötiainen, töyhtötiainen ja kaksi keltasirkkua.
Pihabongauksesta on tullut varsin suosittu tapa viettää aikaa viikonloppuna ulkona. Bongaus ei vaadi suuria taitoja eikä investointeja, lintuja voi katsella vaikka ikkunasta, jos lentsu sattuu pitämään ihmisen tupasilla.

Lasketaan vain joka lajista suurin yhtä aikaa nähty määrä, ja ilmoitetaan kuun loppuun mennessä os. www.pihabongaus.fi, tai vaikkapa postikortilla os. BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.

Juttua päivitetty, kun alkujaan havaintopaikka oli laitettu Taipalsaarelle Kaijan toimesta.Taipalsaarelle on kuitenkin kilometrin matka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *