Siirry suoraan sisältöön

Vuosi vaihtui sulavan lumen keskellä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Hyvää Uutta Vuotta toivotettiin eteläisessä Suomessa silkinmustassa yössä. Jossakin satoi vettä, jossakin ei, mutta jo Nurmeksessa lunta oli ihan aurauspenkoiksi asti.

Bomba-talolla Nurmeksessa oli komea ilotulitus.

Bomba-talolla Nurmeksessa oli komea ilotulitus.

Osittain sulaneet hanget valaisivat metsät ja pellot, ja Aronsalmen mökkikylän valaistulla ladulla sai toisin paikoin kahlata hangessa, toisaalta tarpoa hiekassa.
Ilotulitus Bomba-talolla oli aivan upea, lunta maassa, lapset tekivät lumi-ukkoja ja kiljuivat riemusta – venäjäksi. Tuntui melkein , että ollaan ulkomailla. Paikka on jo vuosia ollut venäläisten suosima.
Hiljaisuuden polku oli valaistu ihmeellisesti. Metsästä kuului erikoista musiikkia, ja värivaloja oli kaikkialla, tunnelma satumainen. Pitkospuut perille asti olivat melko liukkaat, sillä lumi oli alkanut sulaa, joten ihan niemenkärkeen asti emme yrittäneet .

 

Polulla oli satumainen tunnelma.

Polulla oli satumainen tunnelma.

Aronsalmen mökit sijaitsevat Pielisen rannalla. Jopa kolmen tähden mökeissä on oma rauhallinen ranta tarpeeksi kaukana naapurimökeistä, on oma vene ja kota, puuliiteri täynnä ehdottoman kuivia puita, pihassa myös lapsille keinut. Ja se valaistu latu kiertää jokaisen mökin kohdalta, joten helppo olisi lähteä hiihtämään.

Ladun varrella on hauskoja yllätyksiä. Muuan eläkkeelä oleva mainosmies P.Tikkanen on maalannut sinne pöllöjä ym. eläimiä, sekä isoihin kiviin upeita maisemia.
Pielinen oli hyvin epämääräisessä jäässä. Ei sinne olisi ollut mitään asiaa. Jää kuvioitui muutaman päivä aikana mukavasti, kun satoi lunta, se oli valkoisen kirjava. Kun lumi suli jään päältä, se oli vuoroin maidonvalkeaa, vuoroin lähes mustaa.

Vesi  järvessä oli noussut, joten rannat olivat auki, mutta ei tuonne ihan soutelemaankaan päässyt

Vesi järvessä oli noussut, joten rannat olivat auki, mutta ei tuonne ihan soutelemaankaan päässyt

Näissä keskitason mökeissä on hyvin tilaa, paljon astioita, mainio puulämmitteinen sauna ja hyvät makuutilat. Mutta pesuaineet, paperit ja roskapussit pitää itse huolehtia. Ehkä tuo ei reissuun lähtiessä juuri haittaa, jos sinne autoon mukaan niitäkin ottaa.

Hyviä lomareissuja tälle vuodelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *