Siirry suoraan sisältöön

Talvikisoja sohjossa

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Uskomaton talvi on saanut kisajärjestäjät viettämään unettomia öitä. Onhan se, kun hiihtää pitäisi, vaan kun ei ole lunta!

Sula maa sopi hyvin Suomi-Ruotsi-maaottelun mainostamiseen.

Salpausselän kisakatsomossa maa oli sulaa. Se sopi hyvin Suomi-Ruotsi-maaottelun mainostamiseen.

Käytiinpä paikan päällä katsomassa, miten latujen lumettaminen oli onnistunut Salpausselän kisoissa, ja kyllähän siellä hiihdettiin. Ja vaikka meidän Riikka Sarasoja-Lilja ei tänä talvena ole ihan parhaille suorituksilleen päässytkään, niin lujaa silti hiihti, niin ettei tämän eukon kamera kunnon kuvaan ehtinytkään.

Tässä Riikka on kuitenkin juuri lähtenyt ensimmäiselle kierrokselle ja laskee mäkeä alas.

riikka
Sen sijaan jonkinverran lujempaa hiihtäneet Kaisa Mäkäräinen vihreässä puvussaan

kaisa

ja Krista Lähteenmäki onnistuttiin ennakoimaan kameraan.

krista

Kun ladunvarsipaikkansa oli myös osannut valita oikein , niin pääsi oikein herraseuraan. Oma lähtölista on nyt paras matkamuisto, sillä sitä pyysi katsoakseen ihan Slovenian urheiluministeri (!), enkä tuohon edes nimmaria hoksannut pyytää.

Kun taivastelin kelin sohjoisuutta verraten sitä Shotsin latuihin, niin ei siellä kuulema sohjoa ollut, vaan ladun pinta oli ihan kova, kertoi paikalla ollut herrasmies.
Päivä kisapaikalla kului varsin mukavasti, kilpailujen välillä saattoi seurata vaikkapa Lahden Aurinkoisten hienoja musiikkiesityksiä.

kuoro

Heiltä on tulossa oikein musikaalikin ”Erilainen”, joka aivan ilmeisesti kertoo erilaisuuden suvaitsemisesta, hienoa.

Oli zumpaa ja taikureita, ja vaikka mitä. Oli muurinpohjalettuja , makkaroita sekä ylen herkullisiä lihapiirakoita.

Ja lopulta lumettomassa mäkikatsomossa sai seurata hienoja hyppyjä. On sitä mukava katsoa, kun omat pojatkin alkavat yltää aina parempiin ja parempiin suorituksiin, vaikka ei ihan vielä palkintopallille

Jutun alussa kuva kahdesta hurjasta urheilijasta, jotka myös tauolla juoksivat kilpaa sataa metriä tulevaa Suomi-Ruotsi ottelua mainostaakseen. Taisi muuten meidän jellona voittaa vaikka tuli takaperin maaliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *