Siirry suoraan sisältöön

Sunnuntai oli avointen puutarhojen päivä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivrta

Savitaipaleen seutuvilla oli avoinna Ainolan pihapiiri.

ainola


Vuodesta 2005-2006 lähtien rakennettu todella upea piha on ollut monenlaisen tapahtuman kohteena. Tänä kesänäkin edessä on vielä jo monen odottama ”Heinähässäkkä” monine hauskoine kilpailuineen. Ainolassa on jo vuosia ollut myynnissä ja ihailtavana Balin-tuotteita, entisestä navetan vintistä on rakennettu varsinainen satumaa.

Pihassa solisee suihkulähde, ja sen takana avautuu kauniisti puutarhoitu rinne.

lampi

Virpi Pakarinen istahtaa mietteissään lempipaikalleen ”ukon niskaan”.

virpi

Miettimistä onkin paljon, sillä Ainola on nyt myynnissä. Yksin paikka on aivan liian työläs hoitaa, vaikka vuosien työn tuloksena puutarha onkin jo helppohoitoinen. Kitkemistä ei juurikaan ole, kun taimet on istutettu tarpeeksi lähekkäin.
Virpi Pakarinen on vienyt osan tarjonnastaan Pitäjäntuvalle, jonka pihamaa on nyt myös laitettu aivan uuteen uskoon koristeellisine portteineen, ja kivireunuksineen. Täällä ja Tuliniekassa tien toisella puolella on siis Pakarisen uuden toiminnan paikat.

Tosin hän lupaa myös autella Ainolan mahdollista uutta omistajaakin alkuun -paikkahan olisi mainio esimerkiksi aamiaismajoitukseen.
Vähän matkaa Mikkeliin päin löytyy toinen avoin puutarha Luojan luoma ja hoitama pelto, joka kukkii sinisenään harakankelloa, välissä valkeina pilvinä saunakukkaa ja päivänkakkaraa, aurinkona leinikkejä, oi miten kaunista.

niitty
Ja onhan tuo avoinna aina Mäntyperän Luontopisteenkin eri nokkoslajikkeita esittelevä puutarha, jossa joskus kuitenkin kukoistaa esimerkiksi tämä siperianiris .

iirikset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *