Siirry suoraan sisältöön

Tiistai näyttää tyhjää

Eukkomamma tarkisti netistä, miten ensi viikolla pääsee bussilla kaupunkiin. Tiistaista lähtien ei ollenkaan, jos matkahuollon aikatauluhakuun on luottamista.

Maanantai on viimeinen päivä, jolloin nykyiset aikataulut ovat voimassa. Nyt on arkipäivinä vielä tarjolla kolme vuoroa Lappeenrantaan ja neljä sieltä takaisin.

Mutta tiistai eli heinäkuun ensimmäinen päivä näyttää ihan tyhjää. Eli taksilla olisi mentävä, jos omaa autoa ei ole.

Ei kuitenkaan kannata heittää toivoaan, sillä aikatauluhakuun voivat vielä päätyä vuorot, joiden kilpailutuksesta ELY-keskus teki toukokuun lopussa päätökset. Niiden sopimukset on jo voitu allekirjoittaa, kun 21 päivän valitusaika päättyi viime viikolla.

ELY-keskuksen sivuilta eukkomamma löysi päätökset, joilla avustettavat vuorot on myönnetty Autolinjoille ja Tilausliikenne Hänniselle. Päätösten mukaan liikennöinti jatkuisi suurelta osin nykyisen kaltaisena, mutta yksi iso muutos nykyiseen on: aamuseitsemän ja puolenpäivän välissä ei autoja Lemiltä kulkisi kaupunkiin ollenkaan, iltapäivällä sitten nykyistä tiheämminkin.

Kunnan kontolle näyttäisi jäävän aamun koulukyytien järjestäminen. Pääsevätkö muut kuntalaiset koululaisautoihin, nähdään sitten syksyllä.

Netistä monen mutkan kautta löytyy myös tieto, että Lemin hyvinvointiasema on jo tällä viikolla suljettu.  Sulku jatkuu heinäkuun lopulle.

Korvaavana palveluna Eksote ajaa Mallu-autolla hyvinvointiaseman pihaan joka keskiviikko. Pysäkille ei kuitenkaan kannata mennä jonottamaan, vaan aika pitää varata etukäteen.

Sairaanhoitajan palveluihin on lisätty etäyhteys Armilaan, jossa lääkäri auttaa diagnoosin teossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *