Siirry suoraan sisältöön

Eukkomamman marjatorttu

Kun miniä kirjoittelee reseptejään nykyään muualle, on eukkomamman itse muistettava herkkusuita Kirjavan lukijoita.

Nyt onkin riittävän helppoa tarjota reseptiä.

Nyt onkin riittävän helppoa tarjota torttua – ja reseptiä.

Eli siis näin:

– mennään aamulla mahdollisimman varhain metsään ja poimitaan marjoja, mitä löytyy. Nyt löytyy mustikoita ja vattuja. Ei pidä unohtaa hyttyskarkotetta metsään lähtiessä.

– sitten mennään kauppaan ja ostetaan valmis torttupohja ja purkki kermaa.

– kellarista haetaan purkki takavuosien mustikka- tai muuta hilloa (eukkomamma käytti vuoden 2009 mustikkahilloa) ja vanhan sadon viinimarjamehua. Kostutetaan torttu mehulla ja levitetään päälle hilloa.

– siivotaan marjoista roskat ja marjaluteet. Huonommat marjat keitetään hillosokerin kanssa hilloksi (ohje sokeripussin kyljessä) ja parhaat säästetään torttuun.

– vispataan kerma ja ripaus vaniljasokeria vaahdoksi. Vaahto levitetään tortulle, marjat kumotaan päälle.

– keitetään hyvää kahvia ja nautitaan torttua isoina viipaleina kahvin kanssa.

Maistuva päätös helteiselle päivälle.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *