Siirry suoraan sisältöön

Traktorimies pääsi kotiin

Toukokuun viimeisenä lauantaina Lemin kesätorilla vieraillut saksalainen traktorimies Gerhard Bullinger, 60, on päässyt kotiin, kertoo hänen kotipaikkakuntansa tiedotuslehti.

Gerhard Bullinger ajoi vanhalla traktorillaan Etelä-Saksasta Jäämeren rantaan ja takaisin.

Gerhard Bullinger ajoi vanhalla traktorillaan Etelä-Saksasta Jäämeren rantaan ja takaisin.

Toukokuun 17. päivänä matkansa aloittanut Bullinger pääsi tavoitteeseensa, Euroopan mantereen pohjoisimmalle majakalle Norjan Slettnesiin 23. kesäkuuta. Takasin Saksassa hän oli heinäkuun lopussa.

Matkaa kertyi yhteensä 6.200 kilometriä, ilman suurempia teknisiä vaikeuksia. Kokonaan hän ei matkannut yksin, vaan hänen ystävänsä lensi juhannuksen edellä Ivaloon, ja miehet matkasivat yhdessä kolmen päivän ajan.

Luonnon ja maisemien ohella Bullinger matkan tärkeää antia olivat keskustelut ihmisten kanssa, kertoo Bullinger kotipaikkakuntansa Malschin tiedotuslehdessä. Hän muistaa lämmöllä leirintäalueiden pitäjiä ja maanviljelijöitä, jotka majoittivat ja kutsuivat syömään.

Ensi viikon torstaina Bullinger kertoo matkastaan kotipaikkakunnallaan pidettävässä tilaisuudessa, Gemeindeanzeiger Malsch kertoo.

Gerhard Bullingerin matkasta on verkossa muitakin tarinoita. Thüringer Algemeiner kertoi miehen matkasta heti alkuunsa ja sitten hieman myöhemmin Saksan puolella.

Saksalainen retkeilysivusto törmäsi Bullingeriin tehdessään laajaa artikkelia Lapista.

Suomalaisista verkkojulkaisuista Lemin Kirjavan ja Etelä-Saimaan ohella traktorimiehestä kertoi ainakin Kuhmolainen, tosin maksullisena artikkelina.