Siirry suoraan sisältöön

Lemillä eletään rauhassa

Ilta-Sanomien julkaiseman uutisen mukaan Lemi on Suomen kuudenneksi rauhallisin  kunta. Rauhallisuutta on mitattu muun muassa rikosten määrällä ja asumismuodolla.

Rauhallisimman tittelin vei Tampereen tuntumassa sijaitseva Vesilahti. Lemi on selkeästi itäisen Suomen rauhallisin  kolkka, seuraavaksi rauhallisin itäsuomalainen kunta on Taipalsaari. Se on valtakunnan tilastossa sijalla 15.

Lappeenranta on vasta sijalla 244, joten kuntaliitos ei tässäkään mielessä olisi kovin mielekäs… Osansa rauhattomuudessa lienee rajan läheisyydellä ja rajarikoksilla, ei niinkään itse kaupungilla. Ja tuskinpa Lemin kerrostaloistuminen lisää rauhattomuutta täällä meillä, vaikka asumismuodollakin oletetaan olevan merkitystä. Vuokra-asuntoja sentään on jo valmiiksi.

Vuosi takaperin Ilta-Sanomat julkaisi uutisen rikollisuuden lisääntymisestä tai vähenemisestä Suomen kunnissa. Sen mukaan Lemin vähäinen rikollisuus väkilukuun suhteutettuna oli kasvusuunnassa. Palkkamurhasta epäiltyjä ei siinäkään jutussa näkynyt – eikä onneksi ole näkynyt oikeastikaan. Vaikka voihan olla, että isot roistot pitävät pienemmät poissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *