Siirry suoraan sisältöön

Musiikkia, musiikkia!

Teksti ja kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Jos luulet, että olen sekaisin, kun esittelen sinulle muutaman vuoden takaista joululevyä, niin täysissä järjissäni olen! Jarkko Aholan cd ”Ave Maria” on niin upea levy, että se kannattaa napata kiireesti, jos nyt näin joulun jälkeen sen jossain alennuskorissa näkee.

musiikkia

Aikanaan ihastuin tähän Teräsbetonin pitkätukkaiseen laulajaan, kun hän mainosti levyään telkkarissa tällä nimikappaleella. Ja vaikka tänä vuonna ilmestyi jo uusi joululevy ”Suojelusenkeli”, minä etsin ja etsin tätä vanhempaa. Lopulta joulupukki sen minulle toi.
En lakkaa ihailemasta rokkarin taitavaa laulamista. Ave Marian lisäksi levyltä löytyy Sylvian joululaulu, En etsi valtaa loistoa, ja Mielenrauhaa, joka ainakin itselleni oli uusi tuttavuus. Edu Kettusen ja Kassu Halosen iki-ihana kappale, jonka Jarkko Ahola tulkitsee nöyrästi. Tietenkin myös Varpunen jouluaamuna löytyy levyltä.

Hieno yllätys levyllä on Nessum Dorma,jonka Jarkko laulaa Bratislavan sinfoniaorkesterin säestämänä, italian kielen lausumiseen hän on saanut apua Luca Sturniololta ja Lalu Hämäläiseltä. Tämän kappaleen Jarkko Ahola laulaa kuin paraskin oopperatenori, aivan uskomatonta! Ihan vaikka tämän kappaleen takia levy kannattaa etsiä!
Laulajan monipuolisuudesta kertoo, että heti tämän huikean esityksen jälkeen hiljennytään kuuntelemaan laulua Sydämeeni joulun teen, Tonttukin seikkailee tutussa pihapiirissään ja sitten juhlava Jouluyö, juhlayö jonka jälkeen levy päättyy Albinonin Adagioon.
Kaikki tässä levyssä on tarkkaan harkittua, huolellisesti tehtyä,nöyrästi esitettyä. Suosittelen täydestä sydämestäni.

Toinen levy on jotain ihan muuta. Pirttipelimannien cd valmistui viime vuonna syyspuolella. Levyn kannessa hymyilevät pelimannit ison harmonikan sylissä, ylinnä Heikki Hytti, Kaarlo Vihinen ja Alpo Horppu, harmonikan soittajia parhaasta päästä. Rumpuja paukuttaa Raimo Kaalinpää, laulusolisti varsin ansiokkaasti Kauko Ylätalo,viulunsoittavat Jouko Pasi, Sauli Saranperä, Jaakko Nissilä ja porukan ainoa nainen Sanna Immonen. Basso kuuluu niin kuin pitääkin, kun Ilkka Sydänmaanlakka kieliä näppäilee. Vielä harmonikan soittajia Armas Tiihonen,Toivo Huuhtanen, Erkki Pirhonen ja Jouko Kilpinen.

Levyllä on 21 kappaletta, reipasta tanssimusiikkia, valsseja , tangoja, jenkkaakin löytyy. Vanhoja kunnon kappaleita Kauniista valheesta Lasihelmiin, Vanhan myllyn tarinasta Vanhaan kulkuriin. Tämän levyn tahtiin kannattaa kotona heittää matot ulos tuulettumaan ja antaa mennä reippaasti joko yksin tai kaksin, tämän paremmaksi ei vanha tanssimusiikki muutu! Levy päättyy juhlavasti Veteraanien iltahuutoon. Hieno päätös hienolle levylle. Suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *