Siirry suoraan sisältöön

Pappikin hiihtäisi, jos joku voitelisi sukset

Lauantaina hiihdetään Lemillä Papinhiihdot – jo 65. kerran. Kirkkoherra Lea Karhiselle tapahtuma on ensimmäinen. Lemin Kirjava kysyi, miten hiihto sujuu häneltä itseltään.

Kirkkoherra Lea Karhinen on 65. Papinhiihtojen isäntä.

Kirkkoherra Lea Karhinen on 65. Papinhiihtojen isäntä.

Pidätkö itse hiihtämisestä? Jos tykkäät, hiihdätkö pertsaa vai vapaata?

– En edes muista, milloin olen viimeksi hiihtänyt. Minulla ei periaatteessa ole mitään hiihtämistä vastaan, mutta suksien voiteleminen on mielestäni ihan epätoivoista touhua. Jos joku voitelisi ja huoltaisi sukseni, hiihtäisin ihan mielelläni. En siis hiihdä kummallakaan tyylillä, ainakaan toistaiseksi. Jos hiihtäisin, hiihtäisin pertsaa.

Onko sinulla palkintolusikoita hiihtokisoista?

– Yksi palkintolusikka minulla saattaa olla edelleen tallessa. Se on täsmälleen samanlainen lusikka, joka on yhtenä Papinhiihtojen palkintolusikkana tänäkin vuonna.

Millaiselta ajatus isojen lastenhiihtojen isännöimisestä, nimikkohiihdoista tuntuu?
– Ajatus tuntuu tietenkin hienolta. Olenkohan Suomen ainoa kirkkoherra, jolla on ”oma” hiihtokisa? Etukäteen en osannut ajatella, miten merkittävä asia tämä hiihtokilpailu lemiläisille on, mutta vähitellen olen oppinut tietämään näiden kisojen tärkeyden ja arvon.

65. Papinhiihdot hiihdetään Tapiolan maastossa lauantaina 21.2. Ilmoittautuminen ennakkoon kirkkoherranvirastoon tai viimeistään paikan päällä Tapiolassa kello 9-9.30. Sarjat ja matkat löytyvät seurakunnan omilta sivuilta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *