Siirry suoraan sisältöön

Puroretki ja pönttöjä tulossa

Teksti ja kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen Seudun Luonnonsuojeluyhdistys piti kevätkokoustaan varsin mukavassa paikassa, Savitaipaleen vanhalla kunnantalolla eli Pitäjäntuvalla.
kokous


Kokoonnuttiin aurinkoiseen ”saliin” ison pöydän ääreen, johon sihteeri Mervi Helenius ja varapuheenjohtaja Maarit Pesu olivat tapansa mukaan kattaneet varsin runsaan ja herkullisen kahvitarjoilun.
Kevätkokousasiat hoidettiin asiallisesti, mutta mukavasti rupatellen. Piirikokousedustajaksi lupautui Mervi Helenius, sikäli kun työajat sallivat
Sääntömääräiset asiat hoituivat nopeasti, jotta päästiin suunnittelemaan uutta. Päätettiin tehdä keväinen toivottu puroretki, ja kenties myöhemmin vielä toinen, osallistutaan myös Suvi Kokkolan toivomaan pönttötalkootapahtumaan, mukana metsänhoitoyhdistys, 4H-yhdistys ja luonnonsuojeluyhdistys -tuntuu ihan mukavalta yhteistyöltä!.
Luonnonkukkapäivää vietetään, ja ehkäpä poiketaan Tornien taistossakin sopalla Mäntyperällä.

Kovasti mietittiin, kuinka tavoitettaisiin ihmiset pikaretkille, jotka syntyvät sponttaanisesti joidenkin toiveiden ja sään salliessa. Viime talvenakin tehtiin muutamia linturetkiä hyvin pienellä porukalla, ja mukaan tulijoita olisi ehkä ollut.
Kehitteillä siis on sähköpostilista, tai Facebook, joka ei ehkä kuitenkaan ihan kaikkia tavoita. Mutta mietintämyssyt on otetuu käyttöön.
Kokouksen päättyessä osa väestä kiirehti omiin hommiin, ja osa jäi Miika Koukin tarjoamaan huovutusoppiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *