Siirry suoraan sisältöön

Seppo Vuokolle elämäntyöpalkinto

Savitaipalelainen kasvitieteilijä ja luontotoimittaja Seppo Vuokko palkittiin torstaina Vuoden metsäteko –palkinnolla elämäntyöstään luonnon ja metsien parissa.

Seppo Vuokko on merkittävällä tavalla rakentanut siltaa metsäalan ja luononsuojelun välille, palkitsijat perustelevat.

Seppo Vuokko on merkittävällä tavalla rakentanut siltaa metsäalan ja luononsuojelun välille, palkitsijat perustelevat.

Seppo Vuokko on merkittävällä tavalla rakentanut siltaa metsäalan ja luononsuojelun välille, palkitsijat perustelevat.

– Seppo Vuokko on innostava kouluttaja, joka on saanut sekä metsäammattilaiset että ympäristöihmiset näkemään metsän monimuotoisuuskysymyksiä uudessa valossa”, kuvailee Metsänhoitajaliiton toiminnanjohtaja Tapio Hankala Vuoden metsäteko –palkinnon saajaa .

Vuokolle luonnon monimuotoisuus ja eläinten sekä kasvien välinen vuorovaikutus ovat rakkaita aiheita.

Filosofian maisteri Vuokko elää puhumisesta ja kirjoittamisesta. Vuokko on niin suuren yleisön tuntema kuin metsä- ja luontoalan toimijoiden arvostama luontoasiantuntija. Hän oli mukana Yleisradion luontoillassa kasviasiantuntijana kolmenkymmenen vuoden ajan ja on toiminut myös Suomen luonnon toimittajana.

Hänen oivaltavia kolumnejaan maailman menosta on julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa jo kymmenen vuotta. Hänen mielestään hienoin osa hänen työtään on opastus ja opetus luonnossa. Vuokko on tehnyt lukuisia luontoretkiä niin ammattilaisten kuin harrastelijoidenkin kanssa. – Retkillä pääsee ennennäkemättömiin paikkoihin ja keskusteluissa eri alojen ammattilaisten kanssa syntyy aivan uusia näkökulmia, Savitaipaleen Kaulion kylässä asuva Vuokko kertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *