Siirry suoraan sisältöön

Äly jätti jo, bussi ehkä myös

Toisin kuin eukkomamma pari viikkoa sitten väitti, Lemille kulkeekin kesäisin kaksi bussivuoroa. Mutta aikataulussa on ihmettelemistä.

Vielä toukokuun viimeisellä viikolla näytti, että Lemi on yhden päivittäisen, ”väärään” suuntaan kulkevan vuoron varassa. Kun kesä koitti, ilmestyikin aikatauluihin toinenkin vuoro. Lemille pääsee parin tunnin kaupunkireissun jälkeen kello 16.15 lähtevällä autolla.

Molemmat vuorot ovat saaneet uuden liikennöitsijän ja tämä ELY-keskukselta uuden aikataulun. Uusi  matkakeskuksesta kello 16.15 vuoro on viisi minuuttia aikaisempi kuin aiemmalla liikennöitsijällä – ELY-keskuksen päätöksellä. Viiden minuutin aikaistus merkitsee sitä, että bussi lähtee minuuttia ennen Helsingin-junan saapumista!

Puolen päivän vuoro oli jo perinteisesti muutamaa minuuttia liian aikainen.

Autottoman matkustajan kannattaa siten varautua lähtemään pääkaupungista tai välikaupungeista tuntia aiemmin ja odottamaan matkakeskuksessa 55 minuuttia, niin matkustus sujuu. Tai ehkä voi pirauttaa bussifirmaan, että tulossa ollaan, odottakaa viisi minuuttia.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *