Siirry suoraan sisältöön

Jätteet syvälle molokin kitaan – sanasta kiistaa

Saako jätteitä syväkerätä muihin kuin Molok Oy:n säiliöihin? Molokin mielestä ei, sillä se on rekisteröinyt syväkeräys-sanan.

Syvälle maahan kaivautuvat Etelä-Karjalan jätehuollon ekopisteen säiliöt Lemilläkin, vaikka ne taitavat olla toisen firman tuotantoa.

Syvälle maahan kaivautuvat Etelä-Karjalan jätehuollon ekopisteen säiliöt Lemilläkin, vaikka ne taitavat olla toisen firman tuotantoa.

Etelä-Karjalan jätehuolto ei sivuillaan syväkeräyksestä puhu, mutta Molokin lakimiesten mukaan monet kunnat ja viranomaiset ovat omineet sanan käyttöönsä ilman firman lupaa ja pönttöjä.

Nyt sanan luvaton käyttö halutaan lopettaa. Kuntaliitto selvittää parhaillaan, koskeeko sanan käytön rajoitus viranomaisia vai vain elinkeinotoimintaa.

Yksityinen kansalainen saa syväkerätä niin paljon kuin haluaa, mutta siihen ei taida olla tarvetta. Jätehuollon kun hoitavat viranomaiset. Ja vastaavat sanahirviön mahdollisesta käytöstä.

On se vain niin syvältä, kun kieltä yritetään omia – hyvää tai huonoa. Taisi aikoinaan olla kännykkäkin Nokian ikioma sana, mutta yhtiö havaitsi toivottamaksi sen paimentamisen. Tulipahan vain keksineeksi suomen kieleen uudissananan, joka tarttui kansalaisten puheeseen jäädäkseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *