Siirry suoraan sisältöön

Iso koulu, hyvä mieli

Lemin Kirjavan lukijat sen äänestivät, kunnanvaltuuston ei tarvinnut: Kuukanniemeen rakennetaan kuusiluokkainen koulu. Näin päätti valtuusto maanantaina yksimielisesti.

Kuinka suuri koulusta sitten tulee, ja kummalle puolelle Juvolantietä, se nähdään myöhemmin. Raamit koulun rakentamiselle on asetettu, rahaa käytetään enintään 2,3 miljoonaa euroa. Se on aika paljon vähemmän, kuin mitä viime talvena laskettiin.

Eukkomamma huokaisee helpotuksesta, kun asiasta viimein on päätös. Ja mikä mukavinta: yksimielinen päätös. Kouluasia olisi voinut jakaa kuntalaisia ja päättäjiä pahastikin, ajaa kylät toisiaan vastaan. Mutta niin ei käynyt. Eikä toivottavasti käy jatkossakaan, vaikka 2,3 miljoonaa on riittäessäänkin iso rutistus ja paljon rahaa pienen ja köyhän kunnan maksaa.

Maanantaista valtuuston lämmintä yksimielisyyttä ihailtiin kaupungissa asti. Pidetään siitä kiinni ja Lemi positiivisena jatkossakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *