Siirry suoraan sisältöön

Tule ja näe Inka Henelius livenä

Lemin Eskojen satavuotisjuhlassa sunnuntaina juhlapuheen pitää televisiosta tuttu urheilutoimittaja Inka Henelius. Juhlan musiikkiosuudessa soittaa selloa olympiavoittaja Mirja Hietamiehen sisarentytär Sanna-Kaisa Ruoppa.

Inka Henelius

Inka Henelius

Lappeenrannassa syntyneen Heneliuksen molemmat vanhemmat ovat Lemiltä kotoisin ja Lemi ja Lemin Eskot hänelle tuttu, vaikka koripalloa pelannut Henelius itse ei ole seuraa edustanutkaan.

Hän ehtii Eskojen juhlaan, vaikka jo illalla odottavat TV-työt Helsingin Pasilassa.

Sanna-Kaisa Ruoppa

Sanna-Kaisa Ruoppa

Sanna-Kaisa Ruoppa opettaa sellonsoittoa Lappeenrannan musiikkiopistossa, ja musiikin perusteita Ruokolahden musiikkikoulussa. Hän johtaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston naiskuoro Resonanssia.
– Lemin Kaamaniemellä asuu edelleen äitini veli vaimonsa kanssa. Nykyisin siellä tulee käytyä muutaman kerran vuodessa. Lapsena vietin kesäisin paljonkin aikaa siellä, ja siitä on jäänyt tosi paljon mukavia muistoja, hän kertoo.

Ruoppaa säestää pianolla Inari Kytömäki.

Lemin Eskojen satavuotiselle taipaleelle juhlaväen saattelevat Jaana Sinkko ja Olavi Punkka. Jos Urheiluruutua olisi voitu katsoa jo viime vuosisadan alkupuolella, mitä silloin olisi nähtykään….

Ehkä siellä olisi kerrottu Toivo Sinkon monista hiihtosaavutuksista.

Ehkä siellä olisi kerrottu Toivo Sinkon monista hiihtosaavutuksista.(Kuva: Anton Taipale)

Seuran puheenjohtaja Jukka Kärmeniemi lausuu tervehdyssanat, ja osansa musiikkitarjontaan antavat Lemin Laulumiehet Veikko Tapanaisen johdolla.

Eikä tässä kaikki: Eskojen juhla alkaa Lemin kirkossa messulla kello 10. Sen jälkeen Eskot laskee seppeleen sankarivainajien  haudalle. Monen lemiläisurheilijan matka katkesi rintamalle.

Lemin Eskojen edesmenneistä puheenjohtajista 12 on haudattu Lemin kirkkomaahan. Myös he saavat sunnuntaina kukkaset.

Messun ja koulukeskuksessa kello 12 pidettävän pääjuhlan välissä Eskot tarjoaa juhlakahvit koulun ruokalassa. Aulassa on esillä seuran historiasta kertova näyttely pokaaleineen, lehtileikkeleineen ja valokuvineen. Johtokunta ottaa vastaan onnitteluja. Onnitella voi myös lahjoittamalla sopiva summa Mauri Kuiton perustamaan nuorten stipendirahastoon.

Juhlaan ovat kaikki tervetulleita – myös ilman onnitteluja – eikä pääsymaksua peritä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *