Siirry suoraan sisältöön

Veden klooraus jatkuu Kuukanniemessä

Kuukanniemen pohjoisessa osassa ja Riihipellon alueella juotavaksi tarkoitettu ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on ehdottomasti edelleen keitettävä vähintään viiden minuutin ajan ennen käyttöä.

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen ja Lemin kuntnan uusimman tiedotteen mukaan sunnuntaina 21.2. otetuista näytteistä on saatu lisää alustavia tuloksia. Lämppärin näytepisteestä löytyi ulostesaastutusta osoittavia E. coli-bakteereja ns. herkistetyllä menetelmällä tutkittaessa, mutta maanantaina 22.2 .otetun näytteen alustavissa tuloksissa näitä ei kuitenkaan enää todettu.

Muiden näytepisteiden tutkimuksissa ulostesaastutusta osoittavia E. coli – bakteereita ei todettu alustavasti herkistetylläkään menetelmällä.

Sunnuntain näytteistä ei vielä tutkittu viruksia, virusnäytteet otettiin maanantaina ja tiistaina. Virusnäytteiden tuloksia ei vielä ole valmistunut.

Verkostosta on otettu näytteitä myös tiistaina 23.2. Näytteiden tutkimustulokset valmistuvat lopullisesti n. kolmen päivän kuluttua näytteenotosta. Tuloksista tiedotetaan erikseen.

Koko Kuukanniemen alueella jatketaan ylläpitokloorausta. Muualla kuin Kuukanniemen pohjoisella alueella ja Riihipellossa vettä voi käyttää normaalisti.

Vedentulo Kuukanniemeen katkesi viime viikon torstaina, kun vesijohtoputki vaurioitui viemäriputken vikaa etsittäessä. Tuolloin puhdasvesiputkeen pääsi bakteereja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *