Siirry suoraan sisältöön

Kauriansalmella perinteiset markkinat

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Sää suosi näitä markkinoita, ja väkeäkin kertyi kohtalaisesti markkinoille Suomenniemen Kauriansalmeen.

markkinat

Lettukahvit maistuivat ja linnunpöntöt tekivät kauppansa. Paikallisen kaupan nuoret yrittäjät kertoivat, että heidän on ollut pakko vähentää tarjontaa, kun lähellä on isompi kauppa, mutta mistään tuskin löytyy yhtä siistejä vessoja (asiakkaan huomio!). Samoin ravintola on siisti ja tilava, pitsoja ym. sieltä on saatavana ravintolan aukioloaikana.
Tottakai siellä ”huojuvassa” tornissakin piti käydä toteamassa, että huojuu se. Jos toinen liikahtaa, niin kiikareilla ei näe mitään. Mutta muuten torni on huippulaatua, aivan mahtavan hyvin tehty ja siisti. Mielellään sitä kolikollaan edespäin auttaa. Laavun paikkaa olen ihmetellyt joskus ennenkin -en uskaltaisi siihen tulia panna ainakaan kuivalla kelillä. Mistä ottaisi sammutusvettä, jos tuli karkaisi!
Mukavan yllätyksen tarjosi  noin kolme kilometriä pitkä ”metsätaitopolku”. Mukaan toki tarvitsisi asiantuntijan, elleivät metsätaidot jo jotenkin hallussa ole, mutta lenkki on monimuotoinen ja kaikenlaisilla jalkineilla kuljettavissa.

Ja löytyypä sieltä tällainen hurja rotkokin (kuva) pystysuorin seinämin!

Ja löytyypä sieltä tällainen hurja rotkokin (kuva) pystysuorin seinämin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *