Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleen M-market Ostola 50 vuotta

Teksti ja kuva Sirkka-Liisa Vaalivirta

Juhlapäivänään 15.6. 50-vuotias Savitaipaleen Ostola tarjosi asiakkailleen kakkukahvit.

 Kahvituspaikalla onnitteluja vastaanottavat  hymyilevät Marja Inkilä ja Heli Kelaranta, jotka ryhtyivät kauppiaiksi parikymmentä vuotta sitten vanhempiensa Eila ja Eero Junnin jäädessä eläkkeelle.

Kahvituspaikalla onnitteluja vastaanottavat hymyilevät Marja Inkilä ja Heli Kelaranta, jotka ryhtyivät kauppiaiksi parikymmentä vuotta sitten vanhempiensa Eila ja Eero Junnin jäätyä eläkkeelle. Taustalla vasemmalla Riitta Ahonen.

Kahvin lomassa sai osallistua myös arvontaan.Kylliäisen veljekset Jorma ja Risto kertoivat olevansa varsin tyytyväisiä 50-vuotiaaseen kauppaansa.

Jorma ja Risto Kylliäinen

Jorma ja Risto Kylliäinen

Topi Suutari ja Irmeli Nieminen odottelivat kahvikuppostaan, ja kertoivat pitävänsä erikoisesti kaupan kotoisesta tunnelmasta, ystävällisestä palvelusta ja siitä , että jos joskus on jotain valittamista, asiat hoituvat hyvin.

-Täältä ei puutu kuin kossu, ja sitäkään ei tartte tilata”, leukaili Topi.

Topi Suutari ja Irmeli Nieminen

Topi Suutari ja Irmeli Nieminen

Nykyisiä kauppiaita Marja Inkilää ja Heli Kelarantaa kauemmin kaupassa on työskennellyt Riitta Ahonen, joka sai nyt tarjoilla kahvia väelle. Hän tuli taloon 43 vuotta sitten, ensin jäätelökioskiin nykyisen torin laidassa olleen pellon pientareelle, ja toivoi pääsevänsä varastoon töihin. Kauppiaat olivat kuitenkin seuranneet tarkkaa tyttöä, jolla jäätelökassa täsmäsi aina , joten tarjosivat paikkaa kassalle. Heti samana syksynä Riitan ura siis alkoi kaupan kassalla.
Pitkään asiakaskuntaansa palvellut kauppa tuntee asiakkaansa, ja niinpä tohtivat pitää runsasta valikoimaa päivittäistavaran lisäksi, kattiloista asusteisiin. Ostolan kuulu tuoretiski hmetyttää kesäasukkaitakin, jotka ovat tottuneet valmispakkauksiin suuremmissa ympyröissä .Tiskistä on helppo valita juuri sopiva määrä lihaa, kalaa, oman keittiön salaatteja, leivonnaisia ynnä muuta. Moni sanookin, että mitä Ostolasta ei saa, sitä ei ihminen tarvitse.

Lihatiski on asiakkaiden mieleen.

Lihatiski on asiakkaiden mieleen.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *