Siirry suoraan sisältöön

Sapassin satoa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Sapassiviikko aloitettiin Savitaipaleen torilla tuttujen savitaipalelaismusikanttien, Aapron porukan, soitolla ja laululla

Aaprojen musiikki siivitti toritunnelmaa kaikenikäisten keskuudessa.

Aaprojen musiikki siivitti toritunnelmaa kaikenikäisten keskuudessa.

Jälkikäteen ihmiset ovat kovasti kyselleet esiintymislavan perään, Nyt soittajat joutuivat mahdollista sadetta pitämään kioskin ahtaan katon alla, ja toritilaa jäi paljon tyhjäksi ihmisten tehdessä samalla pottu- ja mansikkakauppaa.

Pienet tytöt tanssivat innokkaasti musiikin tahdissa.

ustalla tanssahteleva sinitakkinen neitokainen kertoi oikein käyvänsä tanssitunneilla - ja sen kyllä huomasi!

Taustalla tanssahteleva sinitakkinen neitokainen kertoi oikein käyvänsä tanssitunneilla – ja sen kyllä huomasi!

 

Millasia primadonnia näistä onkaan tulossa!

Hakamäellä nähtiin poutaisena lauantai-iltana monenlaista viuhahdusta, kun Maarianvaaran kesäteatteri tuli esittämään Agapetuksen Aatamin puvussa ja vähän Eevankin. Ja huikeasti esittivätkin

Tällä pienellä porukalla soitettiin, tanssittiin, laulettiin ja viuhahdettiin huikeaan vauhtiin!

Tällä pienellä porukalla soitettiin, tanssittiin, laulettiin ja viuhahdettiin huikeaan vauhtiin!

Näin vähillä kulisseilla on harvoin esitetty näin upeaa katsovaa. Laverin pohjaan oli maalattu järvimaisema kun laverit olivat pystyssä, käden käänteessä niistä saatiin vene tai sänky tai penkki, ja muuta ei juuri tarvittukaan! Savitaipaleella kesäkiertue oli kestänyt jo reilun viikon, mutta esitys oli jo hioutunut huippuunsa.

Seuraavan kerran sitä pääsee lähiseutuville katsomaan 24.7. klo. 14 Luumäelle, Taavetin Linnoitukseen, sateen sattuessa seurantalo Jukolaan.

Kylliälässä saatiin nauttia perinteisestä Montolan puhallinorkesterin konsertista.

Kylliälässä saatiin nauttia perinteisestä Montolan puhallinorkesterin konsertista.

Suuri teltta oli auringonpaahteessa kuuma, ja tuntui olevan myös tuskallisen täynnä paarmoja. Trumpetistilla oli ihan oma koreografiansa paarmojen hätistelyyn, ehtipä välillä vaihtaa soitintakin melkeinpä kesken tahdin, ihailtavaa näppäryyttä.

Sen sijaan toisenlaista sitkeyttä osoitti huilisti, jonka poskessa tyytyväinen paarma sai ruokailla koko kappaleen ajan, ennenkuin soittaja hätisti sen huomaamattomasti pois! Konsertti oli entiseen malliin aivan upea, ohjelmistosta ei puuttunut muuta kuin koreografian paremmin sallineet kappaleet ”Pikku moskiitto”, ja ”Kimalaisen lento”, mutta mistäpä tuota arvasi etukäteen…

Konserin päätteeksi saatiinkin sitten vilvoitusta, kun valtaisa ukkoskuuro vyöryi päälle juuri, kun piti siirtyä pihamaalle kahville.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *