Siirry suoraan sisältöön

24 lemiläistä yhdistystä uhkaa poisto rekisteristä

Yhdistysrekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa rekisteristä toimintansa lopettaneita tai muuten PRH:n suuntaan passiivisia yhdistyksiä. Näiltä yhdistyksiltä ei ole tullut ilmoitusta yhdistysrekisteriin vuoden 1995 jälkeen. Poisto tehdään, jos yhdistys ei anna kuulua itsestään tammikuun 12. päivään mennessä.

Poistouhan alla on noin 40.000 yhdistystä eri puolilta Suomea, niistä Lemille rekisteröityjä on 24.

Poistettavien listalla ovat seuraavat lemiläisyhdistykset: Asutusliiton Lemin yhdistys, Juvolan vapaaehtoinen palokunta, Keskustapuolueen Kotajärven paikallisosasto, Kuukanniemen pientaloyhdistys, Kuukanniemen tennis, Lemin kaatuneitten omaiset, Lemin karjalaiset, Lemin kevyen musiikin yhdistys, Lemin kirkkokuoro, Lemin kokoomuksen naiset, Lemin laulumiehet, Lemin puolueeton kunnallisjärjestö, Lemin raittiusyhdistys, Lemin reservialiupseerit, Lemin roosat, Lemin sotaveteraanit, Lemin vesaiset, Pelastakaa lapset Lemin osasto, Raittiusyhdistys aamunkoitto III, Rakokiven tennis, Suomen kristillisen liiton Lemin paikallisosasto, Suomen maaseudun puolueen Lemin nuoriso-osasto, Suomen pientalonpoikien puolueen Pöllölän seudun puolueosasto ja Suomen pientalonpoikien puolueen Torviniemen seudun puolueosasto.

Savitaipaleelta listalla on 29 yhdistystä: Asutusliiton Savitaipaleen yhdistys, D.E.D. Europaeus-seura, Heituinlahden seudun tietokonekerhon tuki, Keskustapuolueen Rantalan paikallisosasto, Keskustapuolueen Viirun paikallisosasto, Kuntun sukuseura, Kuolimon vesihiihtäjät, Laarin sukuseura, Lavikan metsämiehet, Liberaalisen kansanpuolueen Savitaipaleen osasto, Lounais-Saimaan matkailuyhdistys, Pohjanpään erä, Savikukko Darts Club, Savitaipaleen kansalaisopiston opistolaiskunta, Savitaipaleen kirkonseudun tarkkailuyhdistys, Savitaipaleen LA-yhdistys, Savitaipaleen nuorten miesten kristillinen yhdistys, Savitaipaleen rintamamiesveteraanit, Savitaipaleen Samoilijat, Savitaipaleen urheiluautoilijat, Savitaipaleen valokuvaseura, Savitaipaleen vesaiset, Savitaipaleen Viirun palokunta, Savitaipaleen yhteiskoulun kannatusyhdistys, SKDL:n Survajan yhdistys, Sukuseura Kiesi, Suomen kansan demokraattisen liiton Savitaipaleen yhdistys, Suomen maaseudun puolueen Savitaipaleen yhdistys, Wedenalainen Weljeskunta.

Mikäli poistomenettelyssä mukana oleva yhdistys jatkaa toimintaansa, siitä tulee ilmoittaa kirjallisesti PRH:lle 12.1.2017 mennessä. Ne yhdistykset, joilta ei kehotuksesta huolimatta saada ilmoitusta, poistetaan tammikuussa 2017 yhdistysrekisteristä.

PRH:n käynnistämä poistomenettely perustuu heinäkuussa 2016 voimaan tulleeseen yhdistyslakiin. Lain yhtenä tavoitteena on lisätä yhdistysrekisterin ajantasaisuutta ja mahdollistaa toimimattomien yhdistysten poistaminen rekisteristä.

Poistokuulutus ja lista kaikista noin 40.000 yhdistyksestä löytyy PRH:n verkkosivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *