Siirry suoraan sisältöön

Sellanen ol Viipuri!

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen eläkeläiset lähtivät elokuisena keskiviikkona kanavaristeilylle Viipuriin. Joillekin matka oli ensimmäinen, mutta jotkut olivat reissanneet aikaisemminkin risteillen, bussilla tai omalla autolla.

Vasta virkaansa astuneet Taneli ja Charlotta viihdyttivät matkalla.

Vasta virkaansa astuneet Taneli ja Charlotta viihdyttivät matkalla.

Savitaipaleelta lähdettiin aamukuudelta hieman tuhnuiseen keliin paikallisella bussilla oman luottokuskin Kultaisessa kyydissä, ja Lappeenrannassa heittäydyimme sitten ehtoisan laivaemännän hoiviin.

Niin tarkat ja selkeät ohjeet saatiin tärkeitten paperien täyttöön ja käyttöön koko matkan aikana, että varsin turvallisen tuntuisesti matkaa tehtiin. Ruokailun, kahvittelun, jutustelun ja maisemien ihailun lomassa meitä viihdytti Keorke kitaroineen ja lauluvihkoineen, ja jos laivalastillinen menomatkalla lauloikin täysin rinnoin, niin paluumatkalla vasta villiinnyttiin varsin hurjaan musisointiin, mukaan bongorummuin tuli myös laivaemäntä, ja tanssityttöjäkin yleisöstä löytyi.

Matkustajia viihdyttivät myös Savitaipaleen uudelle kaksivuotiskaudelle valitut nimikkohenkilöt Heikki Hytti (Taneli) haitareineen ja Terttu Kultanen (Charlotta) lauluineen. Olipa Terttu tehnyt ihan uuden sanoituksen vanhaan säveleeseen ihan tätä risteilyä varten!

Ja jos kotoa aika surkeassa säässä lähdettiinkin, niin matkan aikana sää sen kuin parani.

Viipurinlinna kohosi toivottamaan meidät tervetulleiksi jo näin kesäisen taivaan alle!

Viipurinlinna kohosi toivottamaan meidät tervetulleiksi jo näin kesäisen taivaan alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *