Siirry suoraan sisältöön

Kauko Käyhkö 100 vuotta -juhlakonsertti Savitaipaleell

Teksti  ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Eipä arvanneet kahvitusta järjestävät, että Europaeuksen koulun auditoria tulisi niin täyteen kuin tuli.

Lisätuoleja piti laittaa lähes Muistelo-orkesterin esiintymispaikalle asti, lisäksi ravintolasalin puolellekin!

Lisätuoleja piti laittaa lähes Muistelo-orkesterin esiintymispaikalle asti, lisäksi ravintolasalin puolellekin!

Joku kuiski, että lisäpullaa piti lähteä paistamaan, kun näki tämän kansainvaelluksen. Noin parisataa kuulijaa, läheltä ja kauempaakin saapui kuulemaan varsin ansiokasta Kauko Käyhkö -muistokonserttia.
Juonnetussa konsertissa saatiin kuulla monenlaista tietoa Käyhkön elämästä, yllättäviäkin asioita. Hän oli syntynyt Venäjän puolella, mutta kun äiti menehtyi pojan ollessa 4 kuukauden ikäinen, muutettiin Suomeen.

Ja pojastahan tuli laulaja, ja vaikka mitä muuta, uskomaton oli se lista, mitä hän pystyi tekemään! Läheskään kaikilla ei ole tiedossa, että hän teki lauluja myös muille, ja rillumarei-meininkiin hiukan kyllästyneenä koulutti ääntään, ja lauloi jopa oopperassa, ei toki vakituisesti,

Konsertti alkoi hauskasti Putte-possun nimipäivillä ja päättyit Telefoniin Afrikassa, ja siihen väliin Muistelo-orkesteri oli sovitellut sekä tunnettuja että vähemmän tuttuja Käyhkön lauluja Kutiteltiin sekä nauruhermoja, että kyynelkanavia.
Muistelo-orkesterin soittajat ovat alkuperäisiä Korsuorkesterin soittajia, mutta olivat saaneet vahvistusta, kun ”korjasivat kylillä norkoilevan” Heikki Hytin mukaansa.

Porukassa on myös lauluvoimaa, lähes kaikki laulavat myös solisteina, mutta komeimmasta äänestä sopii kiittää varsinaista solistia Erkki Luumia. ”

Rakastan elämää" jäi soimaan mieleen vielä kotimatkan evääksi.

Rakastan elämää” jäi soimaan mieleen vielä kotimatkan evääksi.

Muistelo-orkesteri on 2012 perustettu eteläkarjalainen orkesteri.

Tilaisuuden järjesti Savitaipaleen kulttuuritoimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *