Siirry suoraan sisältöön

Pantterit pääsivät hyvään vauhtiin

Tapiolan teatterin näytöskauden kaksi ensimmäistä esitystä ovat takana. Yleisömenestys ei ole vielä ollut paras mahdollinen, mutta  ei huolta. Kun sana kiirii, kuinka mukavaa katsottavaa nuorisoseuran näyttämöllä taas on, penkit varmasti täyttyvät.

Harmaissa Panttereissa nähdään muiden muassa Pentti Kauppi (vas.) Valttina, Kai Grén Masudina, Aira Grén Herttana ja Arto Penttilä Aimona.

Harmaissa Panttereissa nähdään muiden muassa Pentti Kauppi (vas.) Valttina, Kai Grén Masudina, Aira Grén Herttana ja Arto Penttilä Aimona.

Heikki Lundin kirjoittama Harmaat Pantterit on komedia, mutta pelkkää ilottelua se ei ole. Vanhainkoti Käpyhovin elämässä ovat läsnä myös sairaudet, yksinäisyys, surut, pettymykset ja kuolema. Ja tietenkin rikos ja rakkaus, eihän kunnon seuranäytelmää synny ilman keplotteluja ja lemmen leiskuntaa.

Liisa Haiko (Laimi, vas.), Leena Uski (Hilja-Auroora) ja Pentti Kauppi (Valtti).

Liisa Haiko (Laimi, vas.), Leena Uski (Hilja-Auroora) ja Pentti Kauppi (Valtti).

Näytelmässä on asiaa ja viihdettä enemmänkin kuin yhden kappaleen verran, ja näyttämöllä nähdään oikea persoonallisuuksien kirjo. Vanhusten joukkoon mahtuu äkäpussi, romantikko, puolikuuro ja dementikko. Vanhainkodin vanhakantainen meno muuttuu kertaheitolla, kun johtaja vaihtuu ja töitä saavat niin maahanmuuttaja kuin minihameinen harjoittelijatyttö.

Jenni Nikku (Kikka, vas.), Leena Uski (Hilja-Auroora) ja Pentti Kauppi (Valtti).

Jenni Nikku (Kikka, vas.), Leena Uski (Hilja-Auroora) ja Pentti Kauppi (Valtti).

Tapiolan yleisö saa sitä, mitä on tullut hakemaan: nasevaa tekstiä taitavasti esitettynä, herkullisia hahmoja, jotka on helppo ottaa omakseen. Laimi-mummo (Liisa Haiko) on totuuden torvi ja suorasuu, joka ei karttele rumiakaan sanoja. Hilja-Aurooran  (Leena Uski) runollinen olemus ja kaunis lauluääni herkistävät katsojan. Kun Hilja-Auroora itkee, kyyneleitä pyyhitään katsomossakin. Tunnelma taas on kuin herätyskokouksessa, kun lahkolaissaarnaja (Markku Peutere) pääsee vauhtiin. Huh!

Pentti Kauppi (Valtti, vas.) ja Markku Peutere (Karttunen).

Pentti Kauppi (Valtti, vas.) ja Markku Peutere (Karttunen).

Katsomossa moni eläkeläinen ja eläkeikää lähestyvä joutuu ottamaan komedian myös vakavasti: millaisessa laitoksessa tai hoidossa sitä omat viimeiset vuotensa heittää? Sami Sivosen ohjaaman näytelmän valossa ehkä ihan mukavassa.

KAIJA LANKIA

Liisa Haiko (Laimi, vas.) ja Marjo Rüster (Kurre).

Liisa Haiko (Laimi, vas.) ja Marjo Rüster (Kurre).

Harmaat Pantterit nousevat näyttämölle seuravan kerran ensi perjantaina 25.11. kello 19. Muut näytökset löytyvät nuorisoseuran sivuilta.

Panttereista myös Etelä-Saimaan verkkosivuilla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *