Siirry suoraan sisältöön

Perhekerhojen kuulumisia Savitaipaleelta

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Mannerheimin lastensuojeluliitto virittelee toimintaansa Savitaipaleella. Äidit ja isät ovat perustaneet perhekerhoja sekä Heituinlahteen että Savitaipaleen kirkolle.

kerhoa Morovan suuressa salissa pitivät keskenään ainakin aluksi Jenni Jussila ja tytär Ella 4v.

Kerhoa Morovan suuressa salissa pitivät keskenään ainakin aluksi Jenni Jussila ja tytär Ella 4v.


Heituinlahdessa  Nuorisoseuran perhekerho kokoontuu maanantaisin klo 10 -13. Sään salliessa leikitään ulkona, jossa kuvanottopäivänäkin oltiin,vaikka satoi. Sisällä sitten oli kova kilpajuoksu, mutta malttoivat Akseli Pitkänen ja Iiris Juopperi välillä käydä ikkunassa ihmettelemässä, kun säiliöauto oli ”pilannut kentän”.

Kuva Nina Ore.

Kuva Niina Ore.

 

Isojen pyörien alla pehmeä maa oli kuin kynnöspeltoa.
Tämä kerhopäivä oli vähäväkinen,varmaankin säästä johtuen, yleensä mukana on n 10 henkeä. Ja tietysti evään kanssa! Nyt lasten lisäksi paikalla olivat kerhon vetäjä Niina Ore ja Iiriksen mama Seija Laari.

Kuva Niina Ore

Kuva Niina Ore

Kuva Niina Ore

Kuva Niina Ore

Joskus Heituinlahteen saadaan myös Savitaipaleen Perhekahvila, jossa parhaimmillaan käy 10-15 henkeä, mutta tänään oli sairastapauksia ym. esteitä., joten kerhoa Morovan suuressa salissa pitivät keskenään ainakin aluksi Jenni Jussila ja tytär Ella 4v.

kerho3

Herkulliset eväät olisivat riittäneet isommallekin porukalle, mutta koska homma on ihan vapaaehtoista, niin koskaan ei tulijoiden määrää tiedä.

Toisina päivinä on vilkkaampaa. Tässä Niina Oren kuvia Heituinlahdesta,

Perhekahvila on auki  tiistaisin klo.12.30-15.
Perhekahvila aloitti toimintansa keskustassa entisissä pankin tiloissa, ja silloin väkeä oli paljon. Näin pitkään matkaan on monen hankala tulla, varsinkin jos tulee rattaiden kanssa. Maatilatorin tieltä he kuitenkin  joutuivat Morovaan, jossa moni ei ole ennen  käynytkään!
12.12. tämä kerho matkaa Heituinlahteen Nuorisoseurantalolle,jonne on kutsuttu koolle Terhokerho. Se tarkoittaa, että mukaan toivotaan myös mummoja ja pappoja sekä kaikenikäisiä ihmisiä hauskan pitoon.

Eikä hauskat siihen lopu: kirkonkyläläiset pitävät seuraavana päivänä omat pikkujoulut piparitouhuineen, taisipa olla pukkikin lupautunut mukaan. Toivottavasti kirkolta löytyy keskeisempi paikka  Perhekahvilalle.
Muuten kyllä Morovassa kannattaa käydä! Siellä on uskomattomat työtilat monenlaiselle puuhastelulle, ja erittäin laaja ja siisti Kierrätystori,josta löytää vaikka joululahjat erittäin edullisesti.

morova1

morova2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *