Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleen seudun luonnonsuojelijat koolla

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Suomen Luonnonsuojeluliiton Savitaipaleen seutu ry:n vähäväkinen kevätkokous pidettiin Välijoen Männistössä lauantaina 4.3.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi päätettiin myös alustavasti yhdistyksen Suomi-100-tapahtumista. Pyritään tunnistamaan sata lintulajia ja sata kasvia, luonnonkasviretki tehdään Seppo Vuokon opastuksella. Yölaulajiakin lähdetään kuuntelemaan ja seutukunnalta toivotaan myös mielenkiintoisia, pieniäkin retkikohteita.

Kokoukseen oli kutsuttu vierailijaksi Vuoden Luontokuvakisassa palkittu Toni Hallikas,joka ei kuitenkaan työkiireiltään päässyt tulemaan, joten kuvia katsottii läppäriltä.

ls1

Kouksen valtuuttamana allekirjoittanut kävi sitten haastattelemassa kiireisen miehen Savitaipaleen ABC:n pihassa. Toni Hallikas on syntynyt Savitaipaleella v. 1979, ja sanoo, ettei hän täältä mihinkään lähdekään. Savitaipaleella on kaunis luonto ja hyvät kalavedet, kuvauskohteita riittää aivan lähelläkin.

Kuvaamisen hän aloitti v. 2009 ostettuaan kompaktikameran SuperZoomilla. Facebookin sivuja katsellessa tuntuu, että Lavikanlahti on yksi suosikkipaikoista, revontulet lahden yllä, tai syksyinen maisema lahden kalliorannalta ovat hienoja kuvia.

Nykyään hän kuvaa järjestelmäkameralla, ja runsaasti kuvia on nähtävillä sivuilla www.tonskulus.kuvat.fi. Sieltä löytyy myös nisäkässarjassa kolmanneksi tullut ”Ratakettu”-kuva.

Kymmenen vuotta Toni Hallikas on tehnyt töitä itseoppineena puuseppänä. Hän myös soittaa kitaraa, joskin aniharvoin. Luonto vie voiton.

ls2

Luonnonsuojeluyhdistys palkitsi Luonnonystävän kunniakirjalla ja retkituolilla, jolle toivottiin käyttöä, kun kuvaamisessa täytyy odotella juuri oikeaa valon hetkeä. Onnittelut, ja mukavia kuvauspäiviä!

Juttua päivitetty 16.3. kello 17.12. Hallikas aloitti kuvaamisen itse ostamallaan kameralla, ei lahjaksi saadulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *