Siirry suoraan sisältöön

Presidentin kanssa Mikkelissä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Päätettiin poiketa pitkästä aikaa Mikkelin torilla, vaikka parkkipaikan löytyminen hiukan arveluttikin.

Torille saapuivat myös presidenttipari ja nuoret soittajatytöt.

Torille saapuivat myös presidenttipari ja nuoret soittajatytöt.

Mukavan kävelymatkan takaa  autokin liekansa löysi, ja suunnistettiin torikahville. Torilla oli touhua yllinkyllin. Myyntikojuja todella paljon, kaikenlaista herkkua tarjolla. Lettukahveja varten mentiin, ja mainiot löytyivätkin.

Kun aikamme kierreltiin, kiinnitimme huomiota kahvikioskin vieressä soittimiin: oli pikkupiano, harmonikka ja pikkuruinen viulukin vielä. Lettipäinen tyttö somassa kesämekossa selvitteli nuottej. Kyseltiin saadaanko kohta kuulla musiikkia. Yhtä tytöistä odoteltiin.

Todellakin, siinä olivat – äidin kertoman mukaan – ”Simo’s Sisters”, jotka olivat juuri soitelleet Kouvolassa ja Sippolassa. Tytöt ovat Ellen, Emilia ja Lumia, ja pianoa soittava vanhin sisko on jo kilpaillutkin!

mikkeli2

Tytöillä oli kaikilla somat letit ja kukkia hiuksissa. Kauniit mekot oli mummi huoltanut, pikkuisen kuulema jotakin saumaa korjannut. Eikä ole musikaalisuus tullut mummin suvusta, se on tyttöjen äidin puolelta, mutta kovin on mummi ylpeä lapsenlapsistaan. Eikä suotta. Kertoi, että kovasti tytöt harjoittelevat, ja soittavat niin kauniisti, että hän oikein liikuttuu aina.

Mutta kas, olihan torilla muutakin ihmettä. Presidettiparia odotettiin! Siirryimme tiukkaan piiriin puhujakorokkeen luokse. Parkkiaika alkoi olla lopuillaan,joten kaveri kipaisi välillä mittaria ruokkimassa ja ehti hyvin takaisin.

Oli siellä muuten yhdeksänvuotias Ransu-koirakin tullut katsomaan, jos sitä Lennua näkisi, vaan nyt oli tyytyminen ihmiskavereihin. Ransua  selvästi väsytti pitkä odottaminen.

mikkeli3
Presidentti Sauli Niinistö puhui kauniisti Suomen pärjäämisestä kansanvälisissä tutkimuksissa: ”Olemme aina joko kymmenen parhaan, tai viiden parhaan joukossa, joskus jopa ihan kärjessä…”

mikkeli4

Yleisön joukosta kuului painava vastalause, johon presidentti sovittelevasti vastasi. Aina on niitä, joilla ei mene hyvin, onneksi se prosenttimäärä on kuitenkin aika pieni

Sinivalkoisiin pukeutunut Jenni  Haukio kukkakimppuineen kuunteli hymyssä suin miehensä puhetta yleisön joukossa  – toki turvahenkilöitäkin lähettyvillä oli.

mikkeli5
Lopulta presidenttipari jalkautui torille turvamiesten ohjauksessa. Taisipa kuulua korviin sievä soitto, ja niinpä ”Simos Sisters” saivat oikein valtakunnan ykköspariskunnan kuulijoikseen.

Pienen juttelutuokion jälkeen presindentti ehdotti, että otetaanpas sellainen yhteiskuva ”olkaapas soittavinanne…eiku soittakaa vaan, ja me läheteään sitten teille tämä yhteiskuva…”

mikkeli6

Saapa nähdä mihin asti tämä konsertti tyttöjä siivittää. Toivotan onnea nuorten musikanttien taipaleelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *