Siirry suoraan sisältöön

Maaninkavaara avaa Tapiolan teatterisyksyn

Tapiolan teatterisyksyn aloittaa vierailuesitys Imatralta. Kulttuurin metsästäjät  – ryhmä tuo Miika Nousiaisen romaaniin perustuvan näytelmän Maaninkavaara Lemille lauantaina 16. syyskuuta.

Näytelmän rooleissa esiintyvät Lauri Haltsonen ja Viena Kostamo.

Näytelmän rooleissa esiintyvät Lauri Haltsonen ja Viena Kostamo.

Sami Sivosen ohjaama näytelmä kertoo isästä ja tyttärestä, Martista ja Heidistä, jotka kokevat menetyksen. Kestävyysjuoksua harrastanut veli Jarkko katoaa. Valmentajaisän keinot työstää omaa suruaan ovat vähissä, joten Heidi ehdottaa isälleen, että hän jatkaisi valmentamista. Heidi ei kuitenkaan osaa aavistaa, minkälaiseksi elämä muuttuu, kun tavoitteeksi muuttuu Martin toive nostaa suomalainen kestävyysjuoksu takaisin Vasalan, Virénin ja Maaningan tasolle.

Tämä humoristinen tai tragikoominen näytelmä on kolmas ja uusin dramatisointi Miika Nousiaisen toisesta romaanista, joka palkittiin Kalevi Jäntin palkinnolla vuonna 2009. Muita Nousiaisen menestyskirjoja ovat Vadelmavenepakolainen, Metsäjätti sekä Juurihoito. Kaikista romaaneista on olemassa näytelmädramatisoinnit.

Kulttuurin metsästäjät jatkaa suomalaisuuden tutkimista, kuten jo kesällä 2016 Tarina villistä idästä -näytelmässä. Suomalainen mies on suurennuslinssin alla, mutta myös aikuistuvan nuoren naisen ääni saadaan kuuluviin. Näytelmää on harjoiteltu kesäkuusta lähtien ja ensi-ilta nähdään 10.9. klo 19.00 IRTI- teatterilla.

Esitys on la 16.9. kello 14 Tapiolassa. Liput ovelta ennen esitystä 14 / 12 euroa.

Suomenniemen nuorisoseuran talolla se nähdään sunnuntaina lokakuun 8. päivänä kello 14.

Maaninka Juoksutreenit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *